Pretraga

[VIDEO] ‘Ne kupuj, udomi!’: Glazbeni spot s vrlo važnom porukom

A- A+

Nikola Vugdelija, umjetničkog imena Mike O’Milla sa suradnicima je snimio spot kojim se nastoji podići svijest o napuštenim životinjama. S porukom ‘Ne kupuj, udomi!’ i u suradnji sa skloništem Animalis Centrum i Zakladom za zaštitu životinja Bestie, na maštovit je način prikazana svakodnevnica životinja koje nemaju svoj dom.

Screenshot: YouTube

Napuštene životinje u većini ljudi automatski će izazvati osjećaj tuge i žaljenja, no činimo li mi kao društvo dovoljno za njih? Nikola Vugdelija, sociolog i odgajatelj u Centru za pružanje usluga u zajednici iz Splita, snimio je novi spot. Sada su tema bile upravo ostavljene životinje i tretman kroz koji one prolaze, a sve je prikazano u zanimljivom igrokazu s porukom ‘Ne kupuj, udomi!‘.

– Ovo je priča o malim prikama koji žive pored nas, o žutom mačku, crnom cuki i cijeloj njihovoj ekipi i odgovornosti prema njima, u nadi da ćemo barem malo pridonijeti podizanju svijesti o zaštiti napuštenih životinja i njihovoj skrbi, rekao je o novom videu Nikola. Tekst pjesme potpisuje on, a uslijedila je zahvala skloništu Animalis Centrum te Zakladi za zaštitu životinja Bestie.

Podsjećamo, štićenici doma u kojem Vugdelija radi kao odgajatelj su 2019. godine snimili spot pod nazivom ‘Mi smo dica ka i svaka druga’ u suradnji s TBF-ovcem Sašom Antićem, a za Slobodnu Dalmaciju su tada rekli kako je cilj tog projekta bio potaknuti djecu i mlade s poteškoćama u ponašanju uključivanju u širu društvenu zajednicu i kreativno provođenje slobodnog vremena.

Kako izgleda najnoviji uradak, provjerite u nastavku.