Pretraga

[VIDEO] Poznati voditelj kvizova u netipičnoj ulozi: Odgovorio koji natjecatelji odnose više, a koji manje novca

A- A+

Joško Lokas trenutno je voditelj kviza Šifra, koji se emitira na HTV-u, a do sada je uz taj kviz, kao autor sudjelovao na izradi još četiri. Među njima je najpoznatiji Upitnik koji se svakodnevno emitirao punih sedam godina, a za koji je licenca prodana u nekoliko zemalja. S obzirom da je uvijek on taj koji postavlja pitanja, u sklopu akcije kojom se promovira Statistička olimpijada za srednjoškolce, Lokasu je dodjeljena suprotna uloga pa je ovoga puta on bio taj koji odgovara na pitanja.

Joško Lokas

S obzirom da se više od 20 godina bavi osmišljavanjem i izradom kvizova, priupitan je može li kada vidi natjecatelja, procijeniti koliko će daleko stići.

Izdvojeni članak

[INTERVJU] O svemu i svačemu s nepobjedivim lovcem iz Potjere Krešimirom Sučevićem-Međeralom

– U startu ne, ali se pokazalo kada sam analizirao unatrag sve natjecatelje da oni koji dolaze zaraditi neke novce ili primjerice pomoću kviza platiti račune, redovito odnose manje novca nego oni koji su potpuno slobodni, neopterećeni i koji to shvate kao igru odnose velike iznose, komentirao je Joško Lokas.

Zanimljivo je bilo i sljedeće pitanje, koje mu je postavljeno, a ticalo se toga pomaže li kadgod natjecateljima tijekom kviza. On se tijekom odgovora osvrnuo na aktualnu Šifru.

– Obično u šali kažem da svakog natjecatelja mogu dovesti do 25.000 kuna, a nakon toga se moraju sami snalaziti, pojasnio je Lokas.

I za kraj je dao iznenađujući odgovor na pitanje ‘je li sudjelovao u nekom kvizu?’

– Samo u ulozi voditelja! Na neki način se i divim ljudima koji se prijavljuju na kvizove i pokazuju ili ne pokazuju znanje koje imaju jer nikako ne bih bio u njihovim cipelama, rekao je Joško Lokas.

Sve najvažnije informacije vezane za prijave na Statističku olimpijadu, također otkriva poznati voditelj i autor kvizova u priloženom videu.