Pretraga

Video: Putnik bez karte izludio kontrolora u autobusu

A- A+

Kontrolori koji za koru kruha zarađuju kažnjavanjem putnika bez karata mnogima su najmrži zaposlenici i državi. Drugačije nije ni po hrvatskim gradovima gdje je velik broj švercera. No jedan od putnika koji ne kupuje kartu, iako se vozi javnim autobusom, odlučio je na poseban način izluditi kontrolora. Pogledajte što je napravio i zašto je ova snimka prikupila preko 330 tisuća pogleda na YouTubeu.

Foto: Screenshot YouTube

Mnogi putnici koji se svakodnevno koriste javnim prijevozom i ne kupuju karte bježe od kontrolora kao vampir od zrake sunca, ali ima i onih hrabrijih koji se odluče suočiti s tim omraženim zaposlenicima.

Iako se većinom šverceri po autobusima i tramvajima izvlače uz svima već poznate rečenice kako nemaju za hranu, a kamoli za pokaz, jedan putnik bez karte odlučio se na drugačiji način suprotstaviti kontroli.

– Praksa na delu. Poznavanje osnovnih prava je dužnost i obaveza svih građana. U suprotnom, postajete ovca za šišanje, navedeno je u opisu videa.

Što je švercer napravio i zašto je snimka njegova pothvata postala pravi internetski hit uvjerite se i sami. Pogledajte snimku pod nazivom ‘Čas antropologije‘ koju je u nekoliko dana pogledalo oko 340 tisuća korisnika YouTubea.