Pretraga

Građani izbacili ZET-ovca iz tramvaja: ‘Kako vas nije sram pregledavati karte’

A- A+

rtl.hr

Izdvojeni članak

Vrste koje uspijevaju samo u tramvajima ZET-a

Iako u Zagrebu i dalje sniježi, ZET-ovi kontrolori nemaju milosti niti razumijevanja prema građanima. Unatoč tome većina tramvaja kasni te na tramvajskim stanicama i dalje piše da se promet odvija otežano, kontrolori su počeli harati po tramvajima. Tako je jutros jedan od kontrolora ušao u ‘četvorku’ na Savskoj, no zajedničkim komentarima drugi putnici su ga istjerali van.

Usprkos vremenskim poteškoćama koje izazivaju otežan promet javnog linijskog prijevoza, kontrolori ZET-a su ponovno počeli obavljati svoj posao. Jedan od njih jutros je ušao u tramvaj broj 4 na Savskoj ulici i krenuo kontrolirati karte putnika. Međutim, na opće iznenađenje ZET-ovca putnici su žestoko reagirali i bili složni u argumentima, prenosi politikaplus.hr.

– Hodala sam na posao i s posla tri dana, neću vam pokazati pokaz, nema šanse, rekla je kontroloru jedna gospođa srednjih godina.

Možda bi se scenarij dalje drugačije odvijao da se gospođi nisu pridružili i ostali putnici u tramvaju koji su ustali protiv kontrolora. Upitali su ga da tko mu je dao raditi ovaj posao u trenucima kad se ljudima još ni snijeg nije otopio s cipela koji su prikupljali prošlih dana zbog toga što su se tramvaji redom kvarili. Mnogi su ga pitali i ‘kako ga nije sram pregledavati karte’.

Iako bi se možda neki od kontrolora potukao, što se dogodilo prije nekoliko dana, ovaj put je ZET-ovac odlučio da nije pametno nastaviti raspravu. Nakon solidariziranog verbalnog napada građana, kontrolor se pokunjio i napustio tramvaj.

U ZET-u nisu komentirali situaciju već su samo odbili prihvatiti punu odgovornost za kvarove i kašnjenja, jer tvrde da je ovakva situacija česta u cijelom svijetu.