Pretraga

[VIDEO] Studentice s Muzičke akademije iz Sarajeva zarazile internet svojom izvedbom

A- A+

Izvedba dviju studentica Muzičke akademije u Sarajevu, objavljena je na Facebooku jednog od najpopularnijih svjetskih portala za klasičnu glazbu, londonskog Classic FM-a. Radi se o Arijani Piknjač i Nikolini Šušak, čija je ‘neobična suradnja’ u nešto više od dva dana pregledana preko milijun i tristo tisuća puta, a uz to je skupila i više od 21.500 lajkova, 10.800 shareova i preko 2.100 komentara. Inače Arijana je studentica treće godine muzičke teorije i pedagogije te prve godine flaute, a Nikolina studentica treće godine flaute.

Screenshot: Facebook

Ma koliko ozbiljna glazba bila, kada se upakira u kreativan omot, uvijek će imati široku publiku. Pravi dokaz za ovu tvrdnju je kratka izvedba koju su na flauti odsvirale studentice Muzičke akademije iz Sarajeva Arijana Piknjač i Nikolina Šušak.

One su u udruženim snagama (u punom smislu tog izraza) odsvirale ulomak s početka prvog stavka Mozartova Koncerta za flautu i u originalu orkestar (u ovom slučaju klavir) u G-duru.

Njihovu izvedbu na svom je Facebooku objavio vjerojatno najpopularniji portal za klasičnu glazbu u svijetu, londonski Clasic FM.

U malo više od dva dana video je pregledan preko milijun i tristo tisuća puta, a uz to je skupio i više od 21.500 lajkova, 10.800 shareova i preko 2.100 komentara.

Što reći nego sretno cure u muzičkoj karijeri!

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/hr_HR/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

A little Mozart – Ariana Piknjač & Nikolina Šušak.

Busy day ahead for you?

Posted by Classic FM on 14. siječnja 2016