Pretraga

Vidjeli ste da društvenim mrežama kruži kremasta kava koju svi piju? Evo kako je i vi možete napraviti

A- A+

Ime kave koju zadnje vrijeme viđate posvuda na Internetu je dalgona kava. Ako je i sami želite probati donosimo vam vrlo jednostavan recept kako to učiniti i naravno, nemojte zaboraviti staviti fotku na Instagram.

Screenshot YouTube

Za pripremu ove kave dovoljna su vam samo tri osnovna sastojka. Instant kava, šećer i mlijeko. Ok, i četvrti sastojak je voda.

Prvo što trebate napraviti je dvije žličice instant kave i dvije žličice šećera pomiješati s dvije žličice vode, to jest, to troje trebate dobro izmiksati dok smjesa ne postane gusta i kremasta. Umjesto miksera možete koristiti pjenjaču, samo je bitno sastojke dobro umutiti.

U čašu ili šalicu ulijte ugrijano mlijeko (oko 2/3 šalice). Ako želite napraviti fotku za Instagram, pripazite da vam čaša bude prozirna da bi se sve dobro vidjelo. Na vrh žlicom dodajte prethodno napravljenu kremu od kave. Sada je vrijeme za fotografiranje, a potom, prije nego počnete piti, sve skupa dobro promiješajte žličicom.

Ako želite da vam napitak bude hladan, mlijeko nemojte grijati, a u šalicu možete dodati led (prije nego na vrh dodate kavu da vam se kava ne “pokvari” u vizualnom smislu).