Pretraga

Za prvi Microsoft certifikat zainteresirani i učenici iz BiH

A- A+

Ovo je bolja prilika kada ćemo doći na tržište rada, a i dobra je prilika da naučimo nešto novo“, rekao nam je Josip iz zagrebačke tehničke škole Tesla nakon predavanja .

Učenici završnih razreda srednjih škola po prvi puta u Hrvatskoj imaju priliku steći Microsoftov certifikat – i to potpuno besplatno! Nositelji događaja su Microsoft, Visoka škola za primijenjeno računarstvo i Algebra. Dobra stvar je što za dobivanje certifikata trebate znanje koje ste već mogli dobiti na nastavi informatike.

Postoje dva certifikacijska ispita koje možete položiti. U oba slučaja radi se o ispitima koji su jednaki u cijelom svijetu te vrlo često predstavljaju temelj stjecanja daljnjih informatičkih certifikata (poput, primjerice, IT PRO certifikata).

Petnaestak okupljenih na predavanju je moglo saznati od certifiranog Miscrosoft predavača Vjerana Bušelića zašto je certifikat uopće bitan: “Cerifikat je dokaz vašeg znanja. Mogli ste steći to znanje na razne načine, kroz školu ili samostalno učeći, ali poslodavci traže i dokaz tog znanja“.

Već se 150 ljudi prijavilo za predavanja, a Tomislav iz tehničke škole u Sesvetama je ponudio jedan očiti razlog zašto će se prijaviti za predavanja: “Besplatan certifikat. Zašto ne?“.

Nadam se da ću se usmjeriti prema nekim novim interesima nakon što naučim za certifikat“, dodao je njegov kolega Filip.

Predavanje je inače bilo streamano live na internet, a pred kraj predavanja glasom se javio momak iz BiH koji bi volio doći položiti ispit u Zagreb, ako je ikako moguće. To će mu i po riječima predavača, biti i omogućeno.

Prijave za navedena predavanja moguće je obaviti na linku ovdje, a tamo možete i pogledati snimku predavanja.

Windows Operating System Fundamentals

Dvorana Nikola Tesla

Networking Fundamentals

Dvorana Ruđer Bošković

utorak, 10.4. i četvrtak, 12.4.2012

8:30 – 12:00

8:30 – 12:00

subota, 14.4.2012

10:00 – 18:00

10:00 – 18:00

ponedjeljak, 16.4. i srijeda, 18.4.2012

8:30 – 12:00

8:30 – 12:00