Pretraga

Zanimaju vas filmovi? Onda je ova besplatna online radionica idealna za vas

A- A+

Digitalna filmska naSTAVa radionica je namijenjena mlađima od 25 godina, a njen drugi ciklus održat će se od 18. do 25. kolovoza online. Polaznici će imati priliku pogledati i analizirati deset raznovrsnih filmskih djela, koja pripadaju različitim nacionalnim kinematografijama, stilskim epohama i žanrovima.

Ako vas zanimaju filmovi i želite kritički pristupati filmskoj umjetnosti, ali i svijetu oko sebe, onda je Digitalna filmska naSTAVa idealan način za provesti kraj ljeta.

Digitalna filmska naSTAVa besplatna je radionica namijenjena mlađima od 25 godina, a njen drugi ciklus održat će se od 18. do 28. kolovoza, i to online putem. Preko digitalne platforme polaznici će imati priliku pogledati deset raznovrsnih, umjetnički relevantnih, a mlađim generacijama uglavnom nepoznatih filmskih djela koja pripadaju različitim nacionalnim kinematografijama, stilskim epohama i žanrovima te koja su odabrana imajući na umu njihovu estetsku vrijednost, ali i zrelost polaznika.

Izdvojeni članak
film zbornica

Zbornica, film o našem školstvu, ne prestaje oduševljavati: Dobio nagradu za najbolji domaći film

Nakon projekcije svakoga od tih filmova slijede njihova analiza i interpretacija, što podrazumijeva stjecanje temeljne filmske pismenosti, a u skladu s time i razumijevanje filmskoga jezika. Radionica se održava pod vodstvom Ane Đordić, nastavnice hrvatskog jezika i književnosti, suvoditeljice programa Filmska naSTAVa u kinu Tuškanac te predavačice metodike filma na Školi medijske kulture.Dr. Ante Peterlić.

Radionica će se također održati i pod vodstvom Margarete Đordić, nastavnice hrvatskog jezika, vanjske suradnice HFS-a na obrazovnim i revijskim programima te montažerke i docentice na Odsjeku montaže na ADU Ine Bijelić. Prijavnicu za radionicu možete pronaći ovdje, a rok za prijavu je 17. kolovoza.