Pretraga

Zašto gledati Tračericu?

A- A+

foto:serijala.com

Dobro došli u New York, na Upper East Side, u svijet mladih bogataša, spletki, mode, i zabave! Ondje je sve luksuzno, glamurozno i blještavo, svatko spava sa svakim, svatko spletkari protiv svakog, a svaki novi trač koji anonimna Tračerica objavljuje na svom blogu postaje točka oko koje se vrti cijeli njihov svijet! Ovu jesen na američkoj je televiziji krenula peta sezona, a mi smo prvu sezonu imali prilike gledati na HTV-u prošle godine. Što je novoga donijela ova serija na koju se nisu zakačili samo srednjoškolci?

Naš tračerski Top 6:1. Moda, moda, moda! Za zaljubljenice u modu ova je serija pravi raj – ne priča se uzaludno da je Tračerica novi Seks i grad u pomlađenoj verziji! Slatka i zločesta Blair i zavodnica Serena predvodnice su modnog svijeta Tračerice, svaka odana svom stilu. Sad više ne trebamo kupovati modne časopise da bismo zavirili što nam svijet krpica nudi – dovoljno je pogledati jednu epizodu i inspiracija je tu!

2. Glazba.  Kako ono ide? Nema dobre zabave bez dobre muzike! Primjetili ste super pjesme u pozadini? A odmah nakon toga ih potražili na Googleu ili YouTubeu? I mi smo! Rihanna, Sum 41, One Republic, MGMT, Adele… Samo su neki od izvođača koje se može čuti. Ako je radnja katkad osrednja, uvijek možete poslušati dobru glazbu i pronaći nove kul izvođače!

3. Zgodni dečki i cure.Leighton Meester kao prekrasna Blair Waldorf ili pak Blake Lively u ulozi popularne Serene Van Der Woodsen? Većina dečkiju rekla bi Serena, ali nas cure to ne zanima pored Chacea Crawforda  koji glumi Natea Archibalda, „zlatnog dečka“ Upper East Sidea, ili Penna Badgleyja u ulozi Dana Humphreyja, outsidera iz Brooklyna koji ubrzo postaje dio bogate Mannhatanske scene. A nimalo ne zaostaje ni Chuck Bass (Ed Westwick) kad se riješi razmaženi-sam-bogataš izgleda…

4. New York. Bling bling! Sjaj i blještavilo! Priznajte, dosta vam je serija čije su radnje smještene u malim perifernim gradićima. Svaka čast takvim serijama, ali već su zbilja dosadile! Iz epizode u epizodu, ovaj veličanstveni grad vodi nas u svoju unutrašnjost, u ,,moving, šarenilo i život na svojim ulicama. Dašak Upper East Sidea, luksuznih stanova, modnih revija, privatnih škola i balova nikome ne škodi. U tome je Veliku jabuku ipak teško nadmašiti, zar ne? 

5. Stav. Likovi imaju izraženu ličnost – i odlično im stoji! Žustri su, svadljivi, ne ustručavaju se, jednostavno rade sve što žele, a to je naspram sladunjavih One Tree Hilla i O.C-a pravo osvježenje na ekranima. Svi spletkare, a vi navijate za njih! Čudno ako se prisjetite kako ste uvijek suosjećali s napaćenim likovima, a ovdje su takvi luzeri…

6. Društvene mreže. Konačno su i u serijama klinci počeli koristiti blogove, društvene mreže i smartphonove onako kako koriste i u stvarnom životu. U New Yorku, ali i u brojnim drugim gradovima, počeli su nicati blogovi gdje su domaće tračerice birale popularne klince (i one manje popularne) i komplicirale drugima živote. Neki blogovi su prisilno ugašeni.

A ako vam sve ovo nije dosta, možete se baciti i na čitanje istoimenih knjiga Cecilye Von Ziegesar na čijem je predlošku serija i nastala. Također, ne propustite vidjeti kako South Park komentira njujorško tračanje! http://www.southparkstudios.com/guide/episodes/s15e10-bass-to-mouth