Pretraga

Želite više ‘lajkova’ na Instagramu? Pokušajte ovo!

A- A+

Ukoliko želite sakupljati više ‘lajkova’ na svojim fotografijama na Instagramu, potrudite se da one imaju plave boje, jer analize su pokazale kako takve fotografije dobivaju 24 posto više lajkova nego one prosječnih, normalnih boja.

Analitička tvrtka Curalate analizirala je osam milijuna slika, kako bi determinirala kakve slike dobivaju najviše ‘lajkova’ na Instagramu. Ukoliko provodite vrijeme postavljajući svoje fotografije na tu društvenu mrežu, a želite više ‘lajkova’ na svoje radove, preporuča se da koristite više plave boje, piše Mail Online.

Izdvojeni članak

Ovim navikama na Instagramu svima idete na živce

Plave slike popularnije od drugih

Pri analizi fotografija u obzir su se uzimale karakteristike poput boje, teksture i saturacije, a otkriveno je kako plave slike dobivaju 24 posto više ‘lajkova’ nego ostale fotografije. One u kojima dominira crvena ili narančasta boja primile su najmanje ‘lajkova’. Istraživanje je također pokazalo kako su slike s manjom saturacijom i crnim bojama popularnije.

Dakle, ako vaše Instagram fotke ne dobivaju onoliko pozornosti koliko bi vi htjeli, moguće je da su krivci filteri koje koristite, pa čak i boja objekta kojeg fotografirate. Stručnjaci iz Curualatea prostudirali su milijune fotografija kako bi determinirali koje fotke su najpopularnije u ‘photo-sharing’ aplikaciji. Istraživanje je tako pokazalo kako su plave slike 24 posto više ‘lajkane’ od onih u kojima je dominantna bila crvena ili narančasta boja.

Izdvojeni članak

Video: ‘Instagram’ parodija pokazuje što je ova društvena mreža napravila od naših života

Neki filteri popularniji od ostalih

Jednako tako, postovi s velikom proporcijom ‘background’ prostora privukli su 29 posto više ‘lajkova’ od slika koje su bile dosta ‘croppane’, odnosno odrezane. Karakteristike poput saturacije, koliko je fotka dominirana određenom sjenama, teksturama, svjetlošću i drugim stvarima također su stvari zbog kojih je ona popularnija ili manje zamjetljiva.

Svjetlije fotografije su popularnije od tamnijih, za čak 24 posto, a visoko teksturirane dobivaju više pažnje od onih koje to nisu, i to za čak 80 posto. Razina saturacije na fotografijama također ima utjecaja na njihovu popularnost, ovisno o filterima koje koristite. Instagram nudi 20 različitih filtera, i neki od njih (uključujući Walden i Rose), uzimaju boju iz fotografija. Slike s niskom saturacijom dobivaju 18 posto više ‘lajkova’ nego fotke provučene kroz filtere kao što su Hefe i Kelvin.