Pretraga

Ženski odjevni predmeti, koji nisu privlačni muškarcima

A- A+

Žene i muškarci uvelike se razlikuju u pogledima na modu. Muškarci se čak ne brinu toliko za svoj outfit, ali skloni su izkritizirati neki na nježnijem spolu. Ženama je život bez nekih odjevnih predmeta nezamisliv, ali suprotni spol baš i nema riječi hvale za njih. Naravno nešto ovisi i o tome tko što nosi, pa je svojevremeni kolumnist Playboya i Klika Domagoj Ribafish Jakopović izjavio ‘Blažen bio tko je tange izumio, a proklet bio onaj tko dade da ih svatko nosi’. 

Izdvojili smo odjevne komade koje mnoge žene rado nose, ali za njih vjerojatno neće dobiti kompliment od snažnijeg spola. Muškarcima je teško shvatiti da i žene ponekad imaju potrebu odjenuti neku udobnu odjeću, bez obzira na njenu estetsku vrijednost.

1. Balerinke

Čim proljeće dođe mnoge žene posežu za ovim cipelicama. Ravne su, mogu stvoriti žuljeve, ali mogu proći u više situacija. Nisu toliko neobvezne kao tenisice, a s druge strane niti toliko svečane kao štikle. Ipak, muškarci im nisu skloni, osobito kad ih nose djevojke s velikom nogom. Tada balerinke izgledaju poput brodice te nisu nimalo ženstvene. Osim toga većini žena lijepo stoji koji centimentar više.

2. Dimije

Prije par godina, ove su široke hlače, ponovno postale trendy. Muškarci ih ne mogu shvatiti jer izgledaju glupo i bezoblično, a i potpuno skrivaju figuru žene. Osim toga negativnost im je što žena odjevena u njih izgleda, kao da nosi pelene. Ni najzgodnijim pripadnicama ženskog spola, u pravilu ne pristaju najbolje. Sličan tretman kod muškaraca imaju jajolike haljine, koje osim svega, vizualno dodaju nekoliko kilograma.

3. Gladijatorice

Još jedna ženska cipela, previše neobična za muški klasični ukus. Osim što ima previše kopči, te skraćuje nogu, muškarcima nisu omiljene jer uz višesatno spremanje kojima su žene sklone, treba dodati i određeno vrijeme za oblačenje i skidanje gladijatorskih cipela.

4. Prevelike naočale

Ove naočale mogu pretvoriti prekrasnu ženu, u ‘ženu-kukca’. Korisne su za dnevno piće u gradu, kada djevojke žele odmoriti lice i oči od jake šminke. Međutim kod muškaraca ove naočale stvaraju dojam, da djevojka želi prikriti niz nedostataka na licu ogromnim vjetrobranskim staklom.

5. Trenirke s natpisom na stražnjici

Ovaj trend sve je manje zastupljen, na radost mnoštva pripadnika snažnijeg spola. Iako je muškarcima puno manji problem, kada ovakvu odjeću nosi djevojka koju samo promatraju, nego ona s kojom su u vezi, načelno se ne slažu odijevanjem ovog odjevnog predmeta. Ipak, ženska guza nije reklamni pano, te ju tako ne treba ni tretirati.

6. Previše nakita

Nije tajna da žene obožavaju nakit, od plemenitih metala, ali i plastični, drveni i ostale vrste. Međutim muškarcima ne izgleda nimalo privlačno kada žene hode ulicom poput pokretne zlatarnice. S druge strane, komad privlačnog nakita može popraviti i prosječnu odjevnu kombinaciju. Uglavnom, poželjno je za djevojke, žele li se dopasti dečkima, pokušajte ne nositi sav nakit koji posjedujete odjednom.

7. Sportski dres

Muškarci mogu satima promatrati druge muškarce kako znojni trče po nogometnom, košarkaškom ili drugim terenima da im uopće ne dosadi. Međutim vidjeti djevojku u sportskom dresu, bez obzira na njene razloge, nikako nije poželjno. Osobito u nekoliko brojeva prevelikom. Takvo nešto ženama se u muškim krugovima može opravdati, samo kao zamjena pidžame.

8. Odijelo

Odijela na djevojkama mogu poslužiti u ozbiljnim i poslovnim prilikama, kao i u večernjim i svečanim izlascima. Međutim za sve navedene situacije, muškarci bi našli neko zamjensko odijevno rješenje pripadnicama nježnijeg spola.