Pretraga

Zvijezde koje još uvijek sjaje

A- A+
Big Brother, Survivor, American Idol, The X Factor, Britains Got Talent samo su neki od brojnih reality showova koji su preplavili televizijske ekrane zadnjih desetak godina. Reality show je mamac svim onima koji žele bogatstvo, slavu i prihvaćenost okoline uz minimalno uložen trud. Većina sudionika je ili ismijana od strane javnosti ili zaboravljena prije nego što uspiju pokazati svoj talent i kvalitetu.

Na sreću, scenarij nije uvijek takav. Neki su  danas etablirani pjevači i pjevačice skrenuli pozornost na vlastiti talent upravo na reality natjecanjima. Zbog kojekakvih životnih neprilika to im je bila jedina karta na putu do  uspjeha.

Susan Boyle jedno je od najvećih otkrića pjevačkih realityja. Pojavivši se 2009. godine na audiciji  Britains Got Talent izazvala je nevjericu žirija i gledatelja. Tada neugledna 46-godišnja Škotkinja svojom je izvedbom pjesme “I Dreamed A Dream” ostvarila u jednom danu 20 milijuna klikova na YouTubeu. Po zaveršetku natjecanja, Susan je krenula na turneju na kojoj je zaradila 900 funti za svaku minutu nastupa.

Američki pjevač, tekstopisac i glumac, Adam Lambert svoju je karijeru započeo kao pobjednik osme sezone Američkog Idola. Njegov debitantski album “For Your Entertainment”  u prosincu 2009. bio je na trećem mjestu Billboardove ljestvice najprodavanijih albuma. Samo godinu dana kasnije Adam je nominiran za nagradu Grammy u kategoriji najboljeg muškog vokala za izvedbu pjesme “Whataya Want From Me”.

Leona Lewis pobjednica je treće sezone Britanskog X faktora. Zahvaljujući impresivnim glasovnim mogućnostima, tri puta je bila nominirana za Grammy, a njezin singl “Bleeding Love” postao je broj jedan u  30 zemlja diljem svijeta. Debitantski album “Spirit” postao je najprodavanijim albumom u Irskoj i Velikoj Britaniji, a Leona prva solo pjevačica iz Britanije koja je zauzela vrh Billboardove ljestvice 200.

Bez obzira kakav je naš stav o reality showovima i instant zvijezdama neosporno je da su upravo oni zaslužni što danas uživamo u glazbi Jennifer Hudson, Alexandre Burke, Kelly Clarkson ili Paula Pottsa.