Pretraga

[Zadatak dana] Znate li odgovor na milijunsko pitanje prvog pobjednika kviza ‘Tko želi biti milijunaš?’

A- A+

Prije dvadeset godina svijet je dobio prvog pobjednika kviza ‘Tko želi biti milijunaš?’. Na milijunsko pitanje u inačici kviza koja se emitirala u SAD-u prvi je točno odgovorio natjecatelj John Carpenter. A završnica je bila i više nego uzbudljiva. Do posljednjeg pitanja Carpenter je stigao bez korištenja ‘jokera’, da bi na tom milijunskom pitanju iskoristio ‘joker zovi’. Nazvao je svoga oca, no ne da bi od njega zatražio pomoć, nego da mu kaže da zna odgovor i da će za nekoliko trenutaka osvojiti milijun dolara. To se i dogodilo. Biste li vi na Carpenterovu mjestu osvojili taj milijun? Uoči početka ponovnog emitiranja kultnog ‘Milijunaša’ u Hrvatskoj, Carpenterovo pitanje pretvorili smo u naš današnji zadatak dana, okušajte se u njemu.

Screenshot: youtube

Dakle, pitanje prvog pobjednika kultnog ‘Milijunaša’ glasilo je: ‘Koji se od navedenih predsjednika SAD-a pojavio u televizijskoj seriji Laugh-In?’. Ponuđeni  su odgovori bili Lyndon Johnson, Richard Nixon, Jimmy Carter i Gerald Ford.

A za one kojima serija nije toliko poznata imamo i mali ‘joker’: emitirala se od 1967. do 1973. godine, dakle dva ponuđena predsjednika tu su dužnost obavljala tek nakon što je serija završila.

Nakon što pokušate odgovoriti na ovo pitanje, točan odgovor i video ove nezaboravne scene iz kviza ‘Tko želi biti milijunaš?’ pronađite na sljedećoj stranici.