Pretraga

EDSIPI@ projekt: Zagrebačka škola ‘Faust Vrančić’ razvila nove metode i materijale za svoje učenike

A- A+

Strojarska tehnička škola Fausta Vrančića sa svojim partnerima (Strojarskom i prometnom školom Varaždin kao nositeljem projekta te Školom za cestovni promet Zagreb, Srednjom školom Zlatar i Srednjom strukovnom školom Velika Gorica) od svibnja prošle godine provodi projekt ‘Engleski i njemački u strojarstvu i prometu interaktivno –EDSIPI@’. Sljedeći ponedjeljak 25. travnja s početkom u 13 sati organizirat će press konferenciju kako bi u prostorijama škole prezentirali rezultate projekta na kojem će ukupno raditi godinu dana.

foto: Strojarska tehnička škola Faust Vrančić

Provedbom projektnih aktivnosti nastavnici i učenici unaprijedili su svoja specifična znanja i kompetencije stranog jezika u struci. Uz pomoć poduzetnika iz tvrtki KOS TRANSPORTI, AP VARAŽDIN, ITAS IVANEC, CENTROMETAL MACINEC i KOSTWEIN VARAŽDIN, interdisciplinarni tim izradio je nove priručnike za nastavu stranog jezika u struci uvažavajući preporuke i zahtjeve s kojima se tvrtke susreću na tržištu vezano za korištenje stranih jezika u strojarstvu te prometu i logistici.

Škole koje nisu sudjelovale u ovom projektu, a zainteresirane su njihovo korištenje priručnike mogu preuzeti s web stranice projekta.

Izdvojeni članak

Zagrebačka Škola za cestovni promet u projektu EDSIPI@ vrijednom 1,9 milijuna kuna

Šira verzija priručnika dostupna je u vidu on-line sadržaja koji se koriste preko on-line platforme s interaktivnim komunikacijskim sustavom za učenje i distribuciju nastavnih materijala, također napravljene u okviru projektnih aktivnosti.

Osim toga, učenici su dobili na korištenje 169 tableta za održavanje suvremene nastave stranog jezika u struci. U tijeku je provedba pilot programa nastave s novim materijalima u svih pet partnerskih škola.

Poznavanje stranih jezika u struci preduvjet je mobilnosti i praćenja tehnološkog napretka u struci. Naši učenici koji se obrazuju za zanimanja tehničar cestovnog prometa, vozač motornog vozila, tehničar za vozila i vozna sredstva, strojarski računalni tehničar te automehatroničar, po završetku srednjoškolskog strukovnog obrazovanja imat će specifična znanja stranog jezika s područja strojarstva te prometa i logistike, te će tako postati dio jedinstvenog tržišta Europske unije.

Izdvojeni članak

Vinkovačka srednja škola opremila školu novcem iz EU fondova

Projekt ‘Engleski i njemački u strojarstvu i prometu interaktivno –EDSIPI@’ sufinancira EU iz Europskog socijalnog fonda u sklopu programa Razvoj ljudskih potencijala 2007-2013., sheme za dodjelu bespovratnih sredstava – Modernizacija školskih kurikuluma u strukovnim školama u skladu s promjenjivim potrebama tržišta rada / gospodarstva- faza II.

Vrijednost projekta je 1.957.413,03 kn, od čega 1.729.434,13 kn ili 88,4% predstavlja financijsku potporu Europske Unije, u skladu s ugovorom sklopljenim s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta kao posredničkim tijelom razine 1 i Agencijom za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih kao posredničkim tijelom razine 2. Preostalih 227.978,90 kn financira Strojarska i prometna škola Varaždin i njezini partneri. Projekt traje 12 mjeseci (od 05. svibnja 2015. do 05. svibnja 2016. godine).