Pretraga

Kad drukčije ne ide: Dozvoli da ti znanstvenici dizajniraju tvog idealnog partnera

A- A+

Kad već sami ne možemo otkriti idealnog partnera ili partnericu, vrijeme je da se znanost uključi u ovaj proces. Pronalazak idealnog partnera kod nekih traje godinama, kod nekih vrlo kratko, a neki svoju srodnu dušu nikad ne nađu. Sva pitanja koja si postavljate bezuspješno tražeći svoju ljubav svog života, znanstveni su pretočili u istraživanje u koje se sad, ovog trenutka i vi možete uključiti.

Izvor: Pinterest

Izdvojeni članak

Kroz pjesmu objašnjava kako zaista voljeti svog partnera

Kakve psihološke ili fizičke karakteristike treba imati vaš partner ili partnerica? Koje osobine mora posjedovati vaša bolja polovica? Treba li biti osjećajna, bogata ili jednostavno dobra? Želite da u budućnosti bude dobar roditelj? Gledate li na partnera s kojim ste proveli noć kao na jednog u nizu ili ipak mora biti osjećajan? Ako ste si u bilo kojem trenutku postavili neko od ovih pitanja onda je vrijeme da sudjelujete u velikom, međunarodnom istraživanju koje u Hrvatskoj provodi Institut društvenih znanosti ‘Ivo Pilar’. 

Bilo da se radi o kratkoročnim vezama, seksu na jednu noć ili pak ozbiljnoj, dugogodišnjoj vezi, anonimnim anketnim upitnikom znanstvenici će dizajnirati vašeg idealnog partnera. Kroz ovo istraživanje u koje su uključene zemlje poput SAD-a, Finske, Turske i Rumunjske moći ćete proispitati sami sebe rješavajući kreativne zadatke koji su koncipirani u obliku određene svote novaca koju morate ‘potrošiti’ na određenu osobinu partnera. Kada vam kalkulator zbroji da ste prešli određeni iznos ne možete dodati neku drugu osobinu.

Svrha istraživanja je istražiti moguće preferencije određenih osobina partnera u dugoročnim i kratkim vezama. Osim o tome što vam je važno kod partnera, u anketi odgovarate i na neka intimna pitanja koje se tiču vaše seksualnosti, ali i ličnosti. Iako odgovorima nećete odmah dobiti po vama dizajniranu srodnu dušu, već pitanja odlaze u daljnji tijek masovnih rezultata, ako iskreno kao što se traži u anketi odgovorite na pitanja proispitati ćete sami sebe što to točno tražite u vezi i tražite li ju uopće. Za ovu veliku studiju na Institutu ‘Ivo Pilar’ zadužen je poznati evolucijski psiholog Igor Mikloušić. Studiji možete pristupiti ovdje i ona je potpuno anonimna. Sretno!