Pretraga

Nastavnici se dirljivo oprostili od ravnatelja koji nakon 40 godina u školi ide u mirovinu

A- A+

‘Od nas je stvorio kolektiv kojemu su mnogi drugi zavidjeli ili mu se divili. Naše školsko ozračje iskrilo je pozitivom i zadovoljstvom. I što na kraju reći nego HVALA šefe, postavio si dobre temelje a na svima nama je da našu školu gradimo i dalje. Sjećaj nas se po dobru kako ćemo i mi tebe i posjeti nas ponekad’. Riječi su to kojima su se nastavnici Srednje škole ‘Stjepan Ivšić’ u Orahovici oprostili od ravnatelja Zorislava Milkovića koji je nakon 40 godina provedenih u toj školi otišao u mirovinu.

zorislav milkovic

Zorislav Milković, ravnatelj Srednje škole ‘Stjepan Ivšić’ u Orahovici
Foto: SŠ ‘Stjepan Ivšić’ Orahovica; Facebook page

Nastavnici i zaposlenici Srednje škole ‘Stjepan Ivšić’ u Orahovici ovih su se dana dirljivim riječima oprostili od svojega ravnatelja Zorislava Milkovića koji je nakon punih 40 godina u toj školi otišao u mirovinu. Zorislav Milković je naime tu školu pohađao kao učenik prva četiri razreda, nakon završenog obrazovanja zaposlio se kao profesor pa na toj poziciji proveo sedam godina. U nekom je trenutku postao i ravnatelj, gdje se zadržao 29 godina, sve do sada, kada ide u mirovinu. Ponedjeljak mu je bio zadnji rad dan u karijeri.

– Bio mu je zadnji radni dan u školi kojoj je tako dugo i jako bio posvećen. Iako ne voli primati pohvale, zazire od društvenih mreža i objava, smatram da mu svi mi, djelatnici, učenici i bivši učenici i na ovaj način trebamo zahvaliti za predani rad u našoj školi. Od nas je stvorio kolektiv kojemu su mnogi drugi zavidjeli ili mu se divili. Naše školsko ozračje iskrilo je pozitivom i zadovoljstvom, objavljeno je na Facebook stranici Srednje škole ‘Stjepan Ivšić’ u Orahovici.

Učenicima i nastavnicima, sad već umirovljeni je ravnatelj, kažu, pružio bezbroj lijepih trenutaka, putovanja, izleta, proslava, kulturnih događaja. Od standardne srednje škole, napisali su, napravio je ugodno mjesto za rad, opremio praktikume, od strojarskog do ugostiteljskog.

– Za njegova mandata izgrađen je i opremljen školski podrum, staklenik i plastenik. Pokrenuo je niz projekata, njegovom inicijativom učenicima je omogućen odlazak na Erasmuse u Njemačku, Španjolsku, Portugal, na stručnu praksu u Češku, Poljsku, Slovačku, Mađarsku… Iznad svega cijenio je i poticao stručno usavršavanje svojih nastavnika kako bi osigurao što bolji uspjeh svojih učenika. Cijenio nas je sve i držao se mota ‘Devet pohvala, jedna kritika’. Nikada nije prigovarao, ogovarao niti kritizirao. I što na kraju reći nego HVALA šefe, postavio si dobre temelje a na svima nama je da našu školu gradimo i dalje. Sjećaj nas se po dobru kako ćemo i mi tebe i posjeti nas ponekad, zaključili su nastavnici Škole.

https://www.facebook.com/srednjaskolaorahovica/posts/3134319633447358