Pretraga

Ovo oni ozbiljno? Sastavljači školskog udžbenika ne znaju koje su zemlje u EU

A- A+

Djeca koja pohađaju četvrti razred osnovne škole, trebali bi doznati štošta novo u svome udžbeniku iz Prirode i društva. No, igrom slučaja, u onome naziva ‘Naš svijet’ u izdanju Školske knjige, nešto novo i svima nepoznato mogu doznati i ostali!

Naime, unutar lekcije Hrvatska u Europskoj uniji, nalazi se nekoliko fotografija, među kojima i ona sa zastavama članica EU-a.

Izdvojeni članak

Školska knjiga se demantijem očitovala o stripu u udžbeniku iz engleskog jezika

Ili bi prema opisu fotografije tako trebalo biti. No, svoje mjesto na fotografiji u čijem potpisu stoji ‘zastave zemalja članica Europske unije’, našlo je i nekoliko ‘uljeza’.

Primjerice zastava Norveške, Islanda, Albanije te Sjeverne Makedonije. Premda bi se neke od nabrojanih članica svakako voljele naći u spomenutoj uniji, one zasigurno nisu tamo.

Nakon što smo priložene fotografije jučer dobili od profesorice koja je uočila propust, tražili smo očitovanje i od Školske knjige. Do sada ga nismo dobili, a kada stigne, svakako ćemo ga uvrstiti u tekst.

Nadopuna teksta 1.3. 10:30h s odgovorom iz Školske knjige

– Fotografija je preuzeta iz profesionalne baze fotografija na kojoj je opisana kako stoji u potpisu. O pogrešci smo obavijestili i vlasnika fotografije, a u sljedećem ćemo je izdanju zamijeniti fotografijom koja je snimljena u unutrašnjosti Europskog parlamenta u Bruxellesu u srpnju 2018. godine s natpisom iznad slike: Hrvatska zastava u Europskom parlamentu.

Udžbenik Naš svijet u upotrebi je već petu školsku godinu i do sada nismo primili nijednu primjedbu vezanu za ovu fotografiju. Budući da jer riječ o ilustrativnom materijalu i ni u jednom se zadatku učenike ne upućuje na nju, vjerujemo da nije stvarala poteškoće prilikom učenja i poučavanja.

Ispričavamo se na pogrešci i zahvaljujemo gospođi koja je ukazala na nju, poručili su iz Školske knjige.