Pretraga

[Pitaj Rasku] ‘Toliko sam ‘zbedirana’ da mi dođe da pobjegnem od svega’

A- A+

Dragi moji! Svi mi u životu prolazimo kroz različite faze svog života. Nekad smo sretni, nekad još sretniji, a ima dana kad nam ništa ne ide kako treba. Tuga, anksioznost i osjećaj manje vrijednosti samo su neki od negativnih osjećaja koja smo svi, vjerujem, bar jednom u životu osjetili.

Upravo zato donosim vam priču djevojke koja mi se javila na mojoj Facebook stranici da ‘olakša dušu’. Zbog brojnih izostanaka i škole nakupilo joj se mnogo školskih obaveza koje nekad ne riješava uspješno. Obuzeo ju golemi strah i tuga zbog koje bi najradije pobjegla od svega. Svi znamo da to nije rješenje. 

Draga Dorotea! 

Drago mi je da si u meni pronašla osobu kojoj se želiš pojadati, a i možeš, naravno. 

Prvo i osnovno: NIKUD NE BJEŽIŠ I SVE ĆEŠ NAPRAVITI. Ne brini toliko, u životu se nije vrijedno pretjerano opterećivati. Naravno, moraš biti uporna, savjesna i željna znanja, a sve ostalo će doći samo od sebe. Vidjet ćeš, kad budeš malo starija doći će još veći problemi, a ovih se ili nećeš više sjećati ili ćeš žudjeti za time da svi problemi budi toliko bezazleni kao ovaj. Ima dana kad se zbog škole, profesora i nastave možeš osjećati loše, a ima dana kad je škola tako cool mjesto. Ne brini, svi se tako nekad osjećamo. Sad kad krene lijepo vrijeme i duži dani sve će biti bolje… A i praznici samo što nisu!

http://www.srednja.hr/Zbornica/Profesori/Pitaj-Rasku-Imam-tri-kolokvija-i-prezentaciju-Sto-ako-ljosnem

http://www.srednja.hr/Zbornica/Profesori/Pitaj-Rasku-Dragi-moji-hvala-vam-sto-se-moja-pozitivna-vibra-siri-medijima