Pretraga

Polovica učenika u Hrvatskoj troši preko 1.200 kuna na udžbenike i ostale potrepštine za nastavu

A- A+

Prije dva tjedna smo ispitali nekoliko učenika srednjih škola iz raznih krajeva Hrvatske koliki su im bili troškovi za udžbenike i ostala nastavna pomagala, na početku ove školske godine. Njihovi odgovori su bili različiti obzirom i na različite okolnosti unutar kojih se svaki od njih nalazi. 

Stoga smo odlučili dobiti nešto obuhvatniju sliku troškovnika pa smo vas u anketi pitali ‘koliko ste novca izdvojili za udžbenike i ostale školske potrepštine uoči početka ove srednjoškolske godine?’

Od 184 čitatelja koji su odgovorili u anketi, daleko najviše, čak 43,48 posto njih tvrdi da su potrošili preko 1.200 kuna.

Po postotku zatim slijede oni, koje je ulazak u novu školsku godinu stajao od 600 do 1200 kuna. Taj je odgovor zaokružilo 22,83 sudionika ankete.

Zbrojeno gledano, ostatak odnosno trećina onih koji su ispunili anketu, na udžbenike i druge školske potrepštine troši do 600 kuna na početku nove školske godine. Preciznije od 0 do 300 kuna izdatke ima 16.85% anketiranih, a isto toliko njih troši od 300 do 600 kuna na startu nastavne godine.  

Screenshot: srednja.hr