Pretraga

Prva gimnazija Varaždin ima čak 42 individualna županijska prvaka na natjecanjima

A- A+

Prva gimnazija Varaždin na županijskoj razini osvojila je na natjecanjima 42 prva mjesta, a čak četiri njihova učenika primit će Oskar znanja. Da škola nudi svojim učenicima razvoj talenta u svim područjima evidentno je jer čak četiri predstavnika ove županije na međunarodnoj olimpijadi učenici su varaždinske Prve gimnazije.

Prva gimnazija Varaždin; arhiva: Srednja.hr

Na redovnim natjecanjima u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje, na županijskoj razini Prva gimnazija Varaždin ima čak 42 individualna županijska prvaka u protekloj godini. Mnogo njihovih učenika na tim je natjecanjima osvojilo druga i treća mjesta, a čak sedam sportskih ekipa te škole na ovoj je razini osvojilo prvo mjesto.

Izdvojeni članak

Prva gimnazija Varaždin: Škola koja svojim naporima uspješno suzbija instrukcije

Čak četvero učenika državni prvaci

Prva Gimnazija Varaždin može se pohvaliti i činjenicom da je čak četvero njihovih učenika na državnom natjecanju osvojilo prvo mjesto. Učenici Fran Klarić i Karlo Pintarić prvaci su iz Biologije, Josip Kelava iz Informatike u kategoriji Algoritmi, a učenik Ilija Srpak državni je prvak iz Kemije.

Varaždinska prva gimnazija može se pohvaliti i činjenicom da je tim njihove škole pobijedio na natjecanju Junior Freshh, a tim su činile učenice Barbara Mikašek, Anabela Ljubić i Matea Križanić.

Prvu nagradu na pojedinačno na literarnom natječaju Po(e)zitiva osvojile su gimnazijalci Jelena Benčić i Matija Benić, a na Smotru hrvatskog školskog filma u rujnu 2015. pozvana čak četiri filma učenika Matije Benića.

Izdvojeni članak

EKSKLUZIVNO: Ekonomski fakultet i HAZU domaćini Oskara znanja 2016

Gimnazijalci varaždinske Prve gimnazije sudjeluju na 4 međunarodna natjecanja

Po prvi puta Varaždinska županija ima predstavnike u reprezentaciji Hrvatske na četiri međunarodne olimpijade, a svi ti predstavnici dolaze iz Prve gimnazije Varaždin. Tako su gimnazijalci Josip Kelava i Marin Kišić u reprezentaciji za Srednjoeuropsku olimpijadu iz informatike koja će se održati u Rumunjskoj, Marin Kišić član je reprezentacije na Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi koja će biti održana u Rusiji. Učenik Ilija Srpak je član reprezentacija za čak dvije olimpijade, Međunarodnu olimpijadu iz kemije u Gruziji, te Međunarodnu olimpijadu iz astronomije i astrofizike u Indiji.

Čak četvero učenika ove gimnazije primit će Oskar znanja, a sve županijske prvake župan će nagraditi priznanje.

Učenici ove škole prošle su godine nagrađivani su lani i za izvrsnost na maturi. Osim toga, Prva Gimnazija Varaždin među prvima je koji sudjeluju u projektu e-Škole, a zanimljivo je napomenuti kako je učenicima ove škole dostupan i bežični internet. Evidentno je da škola nudi svojim učenicima razvoj talenta u svim područjima, od STEM područja do umjetnosti. Izuzetno veliki broj učenika aktivan je i u nagrađivanim humanitarnim projektima.

Prva gimnazija Varaždin ima čak 42 individualna županijska prvaka na natjecanjima
Share via
Copy link
Powered by Social Snap