Pretraga

Službenici dobili 10 dana dopusta zbog potresa: Pitali smo MZO mogu li ih nastavnici koristiti kad je nastava

A- A+

Vlada je svim državnim i javnim službenicima s potresom pogođenih područja dala dodatnih deset dana ‘godišnjeg odmora’. Budući da im je sada najpotrebniji, pitali smo Ministarstvo znanosti i obrazovanja mogu li ih nastavnici sada i iskoristiti. Kažu da o tome odlučuju ravnatelji.

foto: Denis Gaščić/srednja.hr

Vlada Republike Hrvatske donijela je Odluku o odobrenju plaćenog dopusta državnim službenicima i namještenicima te službenicima i namještenicima u javnim službama s područja pogođenog potresom, kojom se zaposlenicima s prebivalištem na području Sisačko-moslavačke, Zagrebačke i Karlovačke županije odobrava plaćeni dopust u trajanju od deset radnih dana, radi otklanjanja posljedica potresa, neovisno o odredbama kolektivnih ugovora.

Zanimalo nas je stoga mogu li zaposlenici škola, primjerice nastavnici, taj dopust iskoristiti sada, dok su posljedice potresa najvidljivije i kada na uređenju kuća i ostalom saniranju posljedica potresa imaju najviše posla.

– O vremenu i načinu korištenja plaćenog dopusta za djelatnike odgojno-obrazovnih ustanova odlučuje stručni i poslovodni voditelj, odnosno ravnatelj. S obzirom na situaciju na području Sisačko- moslavačke županije, svjesni smo da bi istovremeno korištenje plaćenog dopusta moglo prouzrokovati dodatne poteškoće u izvođenju nastave, kažu iz Ministarstva.

Dodaju kako je, ‘u svakodnevnoj komunikaciji s osnivačima, a posebno predstavnicima županije’, dogovoreno da će prikupiti sve potrebne informacije te im dostaviti prijedlog o adekvatnom načinu izvođenja nastave u tim područjima te eventualan prijedlog o odgodi nastave.

Izdvojeni članak

Fuchs otkrio što će biti s nastavom u drugom polugodištu i što će biti s maturom

Podsjetimo, ministar Radovan Fuchs jučer je objavio kako u ponedjeljak, 18. siječnja, za sve učenike počinje nastava. Učenici nižih razreda i maturanti nastavu će imati uživo, dok će je ostali pohađati online.