Pretraga

Službeno je: Ministarstvo odgodilo školska natjecanja, već poznato kada bi se mogla održati

A- A+

Ministarstvo znanosti i obrazovanje prihvatilo je prijedlog Agencije za odgoj i obrazovanje i dalo suglasnost na odgodu početka provedbe natjecanja i smotri u školskoj godini 2020./2021. Agencija još nije objavila točne termine, no školska natjecanja trebala bi se održati u tjednu od 1. do 5. veljače 2021.

Screenshot: YouTube

– Iako ste u svom zahtjevu predložili da se natjecanja pomaknu na tjedan od 25. do 29 siječnja 2021., uslijed gore navedenih okolnosti predlažemo da se Vremenik izmjeni na način da se natjecanja i smotre koje su bile predviđene u tjednu od 18. do 22. siječnja 2021. održe u tjednu od 1. do 5. veljače 2021., napisao je ministar prof. dr. sc. Radovan Fuchs ravnateljici Agencije za odgoj i obrazovanje dr. sc. Dubravki Brezak Stamać.

Izdvojeni članak
laptop

Nastavnici pisali Agenciji: Natjecanja je nemoguće provesti zbog epidemioloških mjera

Podsjetimo, nastavničke grupe Školska zbornica i 45 minuta tražile su da se, zbog epidemioloških mjera, odgode školska natjecanja nakon čega je Agencija za odgoj i obrazovanje od Ministarstva tražila suglasnost za izmjenu Vremenika natjecanja i smotri. Ministar je prihvatio njihov prijedlog pa će provedba natjecanja i smotri u školskoj godini 2020./2021. započeti tek 1. veljače 2021. godine.

– Nove termine objavit ćemo u izmijenjenom Vremeniku do 18. siječnja 2021. godine, najavljuju iz Agencije.

Službenu ministrovu odluku o promjeni termina natjecanja možete vidjeti ovdje.