Pretraga

U stravičnoj nesreći stradala mlada učiteljica: ‘Bila je najbolje od nas, predivna duša’

A- A+

Izgubivši nadzor nad vozilom uslijed neprilagođene brzine, u stravičnoj prometnoj nesreći proteklog je četvrtka stradala mlada učiteljica. Preminula je na mjestu nesreće, a u školi u kojoj je predavala zavladala je tuga.

Ivan Klindić/www.ivanklindic.info

– Jučer u 7.57 sati na državnoj cesti D-216, u mjestu Široka Rijeka, općina Vojnić dogodila se prometna nesreća. Osobnim automobilom riječkih registarskih oznaka upravljala je 29-godišnjakinja koja je uslijed neprilagođene brzine izgubila nadzor nad vozilom koje je sletjelo van kolnika i udarilo u rasvjetni stup. U prometnoj nesreći smrtno je stradala 29-godišnja vozačica, priopćenje je koje je ovoga petka objavila Policijska uprava karlovačka.

U spomenutoj nesreći na mjestu je preminula 29 godišnja učiteljica Andrea Vukašinović, koja je predavala učenicima 3. i 4. razreda u područne škole u Maljevcu, piše Jutarnji list. Poginula je na putu prema školi.

Izdvojeni članak

Velika tuga u Tehničkoj školi: Prerano preminula profesorica Edita Bukša

Ravnateljica Osnovne škole Cetingrad pod koju pripada spomenuta područna škola, Zorka Cindrić, odmah po primitku vijesti otišla je na mjesto događaja, a potom i u školu u Maljevcu obići drugu učiteljicu, koja je u velikom šoku. Informaciju o nesreći dojavila joj je druga učiteljica iz područne škole Maljevac. Kako je Cindrić izjavila, učiteljica koja je predavala 1. i 2. razredu mislila je da Andrea samo kasni, pa je skupila sve učenike u jedan razred. Nakon što su joj javili što se dogodilo, bila je u šoku i učenike pustila kući.

Predstoji procijeniti hoće li učenici, s kojima će ravnateljica i pedagoginja danas razgovarati, trebati psihološku pomoć.

– Ona je bila najbolje od nas – tako mi je rekla njezina kolegica, ja na to nemam što nadodati, zaključuje ravnateljica, prenosi Jutarnji.

Mlada nastavnica radila je kao zamjena kolegice koja je na porodiljnom dopustu.

– Vrlo jednostavna i predivna duša, kazala je za Jutarnji list jedna od kolegica stradale.