Učenici jedne osječke škole čitav su dan nosili kravatu oko vrata i pokazali da učenje može biti zabavno

Neki povijesni izvori tvrde kako je kravata porijeklom iz Hrvatske, a prema pričama, raširila se Europom u 17. stoljeću posredstvom hrvatskih vojnika u Tridesetogodišnjem ratu. Svjetski dan kravate obilježava se 18. listopada svake godine, a na poprilično osebujan način obilježen je i u Strojarskoj tehničkoj školi Osijek.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Da nastava i učenje o određenoj temi uopće ne mora biti dosadno, dokazuje Strojarska tehnička škola Osijek, gdje su nastavnici i učenici na poseban način obilježili nedavni Svjetski dan kravate. Tamošnji su profesori za temu Građanskog odgoja i obrazovanja odlučili su obraditi taj Dan kao interdisciplinarni projekt u kojem su učenici po različitim predmetima učili različite stvari o kravati.

Kreativna osječka profesorica: Riješite kompleksnu jednadžbu i dobivate lozinku za školski Wi-Fi

– Učenici su u tako u ponedjeljak i utorak na satu povijest učili o povijesti kravate, kako u nas tako i u drugim zemljama, o ljubavnoj priči koja stoji iza njezina nastanka, a na matematici su pak izračunavali površine i opsege svojih kravata. Također, istraživali su kako se kravata kaže na pojedinom jeziku, značenje njezinih boja te načine vezanja kravate, a postoji ih čak 85, objašnjavaju iz škole.

Čitavu tu priču zaokružili su zajedničkom fotografijom učenika i profesora ispred škole i to u obliku – kravate.

– Ovo je prvo obilježavanje Svjetskog dana kravate u našoj školi, no ne i posljednje. Nadamo se da smo vas potakli na njezino nošenje, ako ne prije onda barem sljedeće godine na Dan kravate, poručuju iz škole.

Inače, ovo nije prvi puta da je javnost iznenadila kreativnost profesora STŠ Osijek. Nedavno se tako internetom proširila fotografija ploče na kojoj je postavljen kompleksan matematički zadatak, a čije riješenje daje lozinku za školski Wi-Fi.

Odgovori