Pretraga

Učiteljica slučajno pogodila učenika olovkom, roditelji su je tužili za nasilje

A- A+

Učiteljica u jednoj osnovnoj školi u Francuskoj slučajno je pogodila učenika olovkom, a njegovi su je roditelji zbog toga odlučili tužiti. Iako učenik uopće nije ozlijeđen, roditelji tvrde da je žrtva nasilja. Protiv učiteljice je pokrenuta istraga, a sindikati negoduju.

Učiteljica

Učiteljica | foto: Canva

U Osnovnoj školi ‘Victor Hugo’ u francuskom mjestu Graulhet, došlo je do prilično bizarne situacije. Naime, učiteljica je slučajno učenika pogodila olovkom, a njegovi su ju roditelji zbog toga tužili. Kako piše BNN, incident se dogodio kada je učiteljica učenicima rekla da, ako žele podijeliti gumicu s kolegom iz razreda, neka ju proslijede umjesto da je bacaju po učionici ili gađaju njome.

Također, išla im je demonstrirati razliku između bacanja i dodavanja, a kada je bacila olovku ona se odbila od stola i pogodila učenika u lice, udarivši mu naočale. Učenik nakon ovoga nije pretrpio nikakve ozlijede niti je bilo ikakve štete na naočalama, no njegovi su roditelji nastavnicu optužili za nasilje i podnijeli tužbu.

Također, tužba je dovela i do policijske istrage u kojoj je učiteljica detaljno ispitana te su joj uzeti otisci prstiju.

Izdvojeni članak
XII. gimnazija u Zagrebu

Nižu se optužbe protiv djelatnika zagrebačke škole: Posla je imala policija, a uključio se i DORH

Cijeli ovaj slučaj izazvao je veliko negodovanje francuskih sindikata učitelja koji su iznimno nezadovoljni sustavom. Naime, izrazili su svoju zabrinutost jer bi, zbog minornih pogrešaka koje se ponekad znaju dogoditi, mogli izgubiti svoj autoritet u učionici. Također, smatraju da bi takve optužbe školski sustav učinili još rigidnijim čime bi se stvorile velike tenzije u učionici koje bi otežavale njihov posao.