Pretraga

Veliki oproštaj od 127 nastavnika koji su otišli u mirovinu: ‘Naučili ste nas kako tiho listati’

A- A+

Zagrebačka županija je organizirala svečani prijem za 127 učitelja, nastavnika i profesora, a koji su tijekom 2020., 2021. i ove godine otišli u mirovinu. Osim posebne zahvale, svi nastavnici su dobili i poklon, odnosno darovnu karticu od 1.500 kuna, ali najljepši poklon dali su im njihovi bivši učenici koji su njima u čast snimili video i prisjetili se najboljih trenutaka iz školskih dana kada su im, sada već umirovljeni nastavnici, predavali.

Svečani prijem nastavnika u mirovini Zagrebačke županije | Foto: Zagrebačka županija

Za 127 učitelja, nastavnika i profesora koji otišli su na zasluženi ‘veliki odmor’, odnosno u mirovinu u posljednje tri godine, Zagrebačka županija organizirala je svečani prijem. Ondje su im, osim zahvala, dodijeljene i simbolične darovne kartice od 1.500 kuna za sve godine njihovog rada u obrazovnom sustavu.

– Nastavljamo tradiciju da se svim našim nastavnicima koji odlaze u mirovinu zahvalimo na radu i na svemu onome što su napravili za djecu Zagrebačke županije. Za svakog od njih smo pripremili i simboličan poklon, odnosno tu darovnu karticu. Svi znamo koliko je poziv nastavnika važan, koliko je to bitno za djecu i sve nas jer oni su nas izveli u život i pokazali nam pravi put, rekao je zamjenik župana, Damir Tomljenović.

‘Svi ti zreli ljudi, uvijek se sjete svojih učitelja, a to zadovoljstvo nam nitko ne može oduzeti’

U ime prisutnih nastavnika obratila se Evica Šajgo, profesorica tehničke kulture u Osnovnoj škole Eugena Kumičića, koja je nakon 44 godine i 9 mjeseci rada otišla u zasluženu mirovinu.

– Ponosna sam na sve silne generacije koje su postigle velike uspjehe. Svi ti zreli ljudi, uvijek se sjete svojih učitelja, a to zadovoljstvo nam nitko ne može oduzeti, istaknula je te poručila mladim kolegama neka budu strpljivi i ustrajni jer se, kaže, uspjeh ne vidi odmah, nego se pokaže s vremenom.

‘Naučili ste nas kako tiho listati i kako tiho pljeskati’

Ali najljepši poklon ipak su dobili od svojih bivših učenika koji su snimili video u kojemu su im zahvalili što su bili dio njihovog odrastanja i obrazovanja.

– Naučili ste nas kako tiho listati i kako tiho pljeskati, drago nam je što ste bili dio našeg srednjoškolskog obrazovanja, poručila je učenica bivšoj nastavnici iz Geografije, Jeleni Matijević iz Srednje škole Vrbovec.

Cijeli video i poruke učenika, ali i bivših kolega možete pogledati ispod.