Pretraga

[VIDEO] Trebaju li se utakmice gledati u školama? ‘Bolje i to nego da se markira’

A- A+

Prva utakmica hrvatske reprezentacije na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu s Marokom završila je rezultatom 0:0. Budući da je utakmica bila u jutarnjem terminu, mnogi su je propustili zbog posla ili školskih obaveza. Ipak, u nekim su se školama utakmice gledale nakon što je ministar obrazovanja Radovan Fuchs to dopustio, uz uvjet da se izgubljena nastava nadoknadi. Jesu li za vrijeme nastave gledali utakmicu pitali smo studente, a one nešto starije jesu li se u njihovo vrijeme utakmice gledale u školama.

utakmica tiktok

Foto: srednja.hr

– Bila sam na faksu i profesor nas je pustio ranije da gledamo utakmicu. Okej mi je da se gleda u školama i na faksevima, mislim, tko, nije sretan kada nema školu ili faks, rekla nam je jedna studentica.

Neki sugovornici složili su se da zbog prve utakmice djeca nisu trebala gubiti nastavu, već da bi se utakmice trebale pratiti samo ako je riječ o polufinalu ili finalu.

– Protivnik sam toga, pogotovo nakon ovakve utakmice bez golova koja je nezanimljiva, mislim da su djeca trebala biti na nastavi, kazao nam je jedan prolaznik i zaključio da je obrazovanje ipak na prvom mjestu.

Ipak, neki su nam priznali da su zbog gledanja utakmica znali markirati s nastave.

– U svakom slučaju, bolje i to nego da se markira, rekla nam je jedna Zagrepčanka.

No, nije se obustavljala samo nastava u školama, već nam je jedna sugovornica rekla da se kod njih na poslu za vrijeme utakmice zaustavio rad. Koji su još dojmovi s utakmice i koji su razlozi protivljenja gledanju utakmica u školama, pogledajte u našem TikTok videu.

@srednja_hr Jeste li gledali utakmicu u školi? ⚽️ #srednjahr #skola #utakmica #sp2022 #svjetsko #svjetskoprvenstvo #nogomet #hrvatska #nastava #foryou #foryourpage #fyp ♬ Funny – Liquid_Sound