Pretraga

Bivši najmaturant otkrio kako se pripremati za Matematiku na maturi: ‘Bitno je proći kroz svo gradivo’

A- A+

Na našoj nedavno održanoj konferenciji Brucoš 101, ugostili smo i najmaturante koji su prošle godine imali najbolji omjer riješenosti ispita. Jedan od njih je bio i Viktor, bivši maturant koji je briljirao na ispitu iz Matematike, koji je u razgovoru s našim novinarom Dujom otkrio, među ostalom, i kako se za njega pripremao.

brucoš 101

Viktor Pijanec, bivši najmaturant i brucoš FER-a | Foto: srednja.hr

Kako bi pomogao budućim brucošima, portal srednja.hr i ove je godine održao online konferenciju Brucoš 101. Riječ je, naime, o velikom video vodiču za maturante, u kojem su sudjelovali djelatnici visokih učilišta, studenti, stručnjaci, ali i prošlogodišnji najbolji maturanti u Hrvatskoj.

Među njima je i Viktor Pijanec, bivši maturant Prve gimnazije Varaždin, koji je ispit iz Informatike na državnoj maturi riješio sa 100 posto točnosti, čime je zaradio nagradu od 5.000 eura. Osim u ispitu iz Informatike, mladi Viktor imao je i najbolju napisanu matematiku, a u razgovoru s našim novinarom Dujom, otkrio je kako se za nju pripremao.

– Mislim da je bitno proći kroz svo gradivo bar okvirno. Ako nisi siguran u svoje znanje, mjesec dana ili više prije mature prođi kroz svo gradivo. Pogledaj primjere zadataka koje na maturi iz tog gradiva možeš dobiti. Onda ti je na maturi puno lakše, objašnjava Viktor.

@srednja_hr Kako si olakšati maturu iz matematike? Bivši najmaturant Viktor otkrio svoju strategiju i ne uključuje instrukcije! O čemu još smo s njim pričali na konferenciji Brucoš101, pogledajte na linku u opisu profila 👆 #brucos101 #matura #maturant #srednjahr #faks ♬ original sound – srednja_hr

Cijelo gostovanje bivšeg najmaturanta Viktora na našoj konferenciji Brucoš 101 pogledajte u videu ispod.

Projekt Brucoš 101 provodi portal srednja.hr. Partneri projekta su Agencija za komercijalnu djelatnost (AKD), Zagrebačka škola ekonomije i menadžmenta (ZŠEM), Veleučilište Edward Bernays, Samsung, Coca-Cola HBC Adria i dm. U sklopu projekta smo nagradili najbolje projekte studentskih udruga, a proveli smo i istraživanje kojim smo doznali kako maturanti biraju studije. Neke sudionike istraživanja smo darovali Samsung Galaxy Z Flip4 mobitelom i poklon paketima partnera. Sve vijesti o projektu pratite kroz rubriku Brucoš, a često postavljanja pitanja pročitajte ovdje.