Pretraga

Kad vam se ne da do referade: Evo što sve možete riješiti preko mobitela

A- A+

Plan je bio jednostavan: ustati, otići u referadu, obaviti posao. No, priznat ćete da kava s prijateljima zvuči puno primamljivije, a od planova je prelako odustati. Nađete li se često u toj situaciji, dobra vijest je da puno obveza danas možete riješiti preko mobitela putem aplikacije Certilia.

Certilia

Certilia je tvoje rješenje kad ti se ne da do referade | Foto: srednja.hr, AKD

Referada – mjesto gdje se rješavaju svi naši administrativni problemi, ali i gdje nastaju novi. Već sam put do referade može biti izazovan. Putovanje do faksa, gubljenje u labirintu hodnika i na kraju, stajanje u redu koji izgleda kao da vodi do iduće akademske godine.

No, ponekad referadu ne možemo izbjeći. Naprosto nam treba neki papir, potvrda ili informacija. Na svu sreću, živimo u 21. stoljeću i sve više administrativnih poslova je digitalizirano. Dobra vijest za sve one kojima je odlazak do referade nepremostiva prepreka – danas neke stvari možete obaviti u par sekundi i to preko svog mobitela.

Preduvjet za to je aktivirana e-Osobna i aplikacija Certilia. Riječ je o aplikaciji koja je povezana s našom e-Osobnom i u njoj se zapravo nalazi naš digitalni identitet. S Certilijom imamo pristup više od 100 usluga portala e-Građani, što uključuje i one najviše razine sigurnosti.

Preuzmite aplikaciju Certilia! | Foto: AKD

Uz sve to, imate li iksicu izdanu od listopada 2023. godine, u Certiliji ćete automatski imati i svoju digitalnu studentsku iskaznicu. Dakle, upisujete li studij ove godine, preuzmite Certiliju i nećete morati da ćete iksicu zaboraviti baš kad vam treba. Osim toga, u Certiliji ćete u svakom trenutku vidjeti svoj studentski status i razinu preostale subvencije za kupnju u menzi.

 

O studentskim obvezama koje možete obaviti preko mobitela snimili smo i video kojeg možete pogledati ispod.

@srednja_hr Ne da ti se do referade? Skrati si muke i skini Certiliu na linku u opisu profila! [PROMO] #srednjahr #AKD #referada #faks #brucosi ♬ original sound – srednja_hr


Projekt Brucoš 101: Uvodni kolegij o studiranju provodi portal srednja.hr. Partneri projekta su Agencija za komercijalnu djelatnost (AKD), Zagrebačka škola ekonomije i menadžmenta (ZŠEM), Edward Bernays University College, Privredna banka Zagreb (PBZ), dm i Sveučilište u Dubrovniku (UniDu). Našu online konferenciju pogledajte ovdje. U sklopu projekta ćemo nagraditi najbolje projekte studentskih udruga, a prijavite se putem ovog linka. Sve vijesti o projektu pratite kroz rubriku Brucoš, a često postavljanja pitanja pročitajte ovdje.