Pretraga

Konferencija Brucoš 101 maturantima će otvoriti svijet studiranja, a nagradit će se najbolji studentski projekti

A- A+

Novi Brucoš 101, projekt kojim odgovaramo na sva pitanja oko mature i upisa fakulteta, je stigao! Ove godine, odlučili smo ga malo nadograditi. Uz to što ćete od nas dobiti sve informacije koje će vam pomoći zakoračiti u svoj studentski život, željeli smo čuti i vaš glas, a zanima nas kako ste odabrali studij i gdje ste se o njima informirali. Jednog maturanta ili maturanticu koji budu sudjelovali u našem istraživanju nagradit ćemo Samsung Galaxy Z Flip4 128 GB mobitelom, a deset najboljih s poklon paketima koje je osigurala Coca-Cola HBC Adria. Nagrađujemo i najbolje studentske projekte iz prošle godine.

brucoš konferencija

brucoš konferencija | istraživanje za maturante

Opraštanje od kolega iz razreda, ispiti državne mature, neizvjesnost oko upisa studija. Sve to čeka maturante pred kojima je najuzbudljiviji, ali i najvažniji dio njihovog dosadašnjeg obrazovanja. Ne žele svi upisati fakultete, ali oni kojima je to u planu, odluku o tome koji studij upisati nisu donijeli olako.

Ako itko zna kroz što prolazite, onda je to ekipa s portala srednja.hr. Baš zato smo i ove godine odlučili pokrenuti projekt Brucoš 101 kojim ćemo odgovoriti na ključna pitanja oko državne mature, upisa studija i vaših prvih brucoških dana. Izraz ‘101’, inače, se u američkom obrazovanju koristi kao sinonim za uvodni kolegij, pa ovo možete smatrati i svojim uvodom u studentski život.

Sve informacije o studiranju moći ćete pročitati, a o njima ćemo i govoriti na online konferenciji na našem YouTube kanalu koja će se održati 1. lipnja. U sklopu projekta ćemo i nagraditi najbolje projekte studentskih udruga, kako biste doznali više i o tom aspektu studiranja.

Izdvojeni članak
brucoš konferencija

Vaša studentska udruga ima super projekt? Javite se, najbolje nagrađujemo!

Maturanti, sudjelujte u istraživanju

Ipak, o nekim temama sami maturanti znaju puno više od nas. Riječ je o njihovom iskustvu biranja studija, a kako o tome ne bismo nagađali, odlučili smo ih pitati. Pripremili smo istraživanje kojem je cilj doznati kako maturanti biraju svoje buduće fakultete i kako se o njima informiraju.

Sretnu sudionicu ili sudionika istraživanja Samsung će darovati novim Samsung Galaxy Z Flip4 128 GB mobitelom, a za deset sudionika partneri Coca-Cola HBC Hrvatska i ZŠEM su osigurali poklon pakete! Poklon paketi se sastoje od Coca-Cola prijenosnih zvučnika, pakiranja Coca-Cole i Costa kave te ZŠEM hudica i drugih vrijednih iznenađenja.

Ako ste maturant ili maturantica, svoj odgovor dajte putem obrasca koji je dostupan putem ovog linka.

Nagrade za najbolje studentske projekte u 2022. godini

Studiranje ne bi bilo ni upola toliko dobro da nema studenata koji ga čine boljim za sve. Onih koji ulažu svoje slobodno vrijeme kako bi organizirali edukacije, konferencije, radionice, natjecanja. Onih koji nas potiču da se bavimo sportom, volontiramo, prikupljamo donacije, pripremamo tulume. Studenata koji nas povezuju s poslodavcima i upoznaju sa strukom kojom ćemo se jednog dana baviti.

Prepoznajete li se i sami u ovom opisu, tražimo upravo vas! U potrazi smo za najboljim projektom studentske udruge. Naveli smo samo nekoliko primjera studentskih aktivnosti, no prihvaćamo sve prijave, uz uvjet da su aktivnosti provedene u 2022. godini. Prijaviti možete i više projekata, a tada je potrebno svakog prijaviti zasebno. O pobjedniku će odlučiti stručni žiri sastavljen od partnera projekta, a proglasit ćemo na online konferenciji Brucoš 101.

Nagrade za prva tri mjesta su poklon paketi partnera Coca-Cola HBC Hrvatska, dm, portala srednja.hr i drugih. Portal srednja.hr će nagraditi prva tri mjesta s godišnjom pretplatom na portal srednja.hr u C razredu, koja vam omogućuje samostalno objavljivanje vijesti. U prvoj godini preplate nema ograničenja u broju vijesti koje možete objaviti.

Kako biste se prijavili, ispunite obrazac koji je dostupan ovdje. Natječaj se zatvara 26. svibnja u 23:59 sati.


Projekt Brucoš 101 provodi portal srednja.hr. Partneri projekta su Agencija za komercijalnu djelatnost (AKD), Zagrebačka škola ekonomije i menadžmenta (ZŠEM), Edward Bernays University College, Samsung, Coca-Cola HBC Adria i dm. U sklopu projekta ćemo nagraditi najbolje projekte studentskih udruga, a više o tome kako se prijaviti pročitajte ovdje. Uz to, provodimo i istraživanje kojim želimo doznati kako maturanti biraju studije. Neke sudionike istraživanja ćemo darovati Samsung Galaxy Z Flip4 mobitelom i poklon paketima partnera, a sudjelujte ovdje. Sve vijesti o projektu pratite kroz rubriku Brucoš, a često postavljanja pitanja pročitajte ovdje.