Pretraga

Maturanti, sutra pratite naš YouTube kanal: Čut ćete sve o maturi i upisima na studije

A- A+

Sigurni smo da oko mature i upisa na studije imate hrpu pitanja, pa smo na njih odlučili odgovoriti u jednom videu! Video konferenciju Brucoš 101 pratite sutra, 1. lipnja, uživo na našem YouTube kanalu. Naši gosti bit će djelatnici visokih učilišta, studenti, najbolji maturanti u zemlji i stručnjaci koji će vas pripremiti za prve studentske dane.

brucoš konferencija

Brucoš 101 konferencija ima dogovore na sva pitanja o maturi i upisu studija | Foto: srednja.hr

Ne morate čekati jesen da doznate kako je to biti student – Brucoš 101 je ‘kolegij’ kojeg možete upisati već sada, i to iz udobnosti svoga doma! Projekt Brucoš 101 pokrenuli smo kako bismo vam odgovarili na sva pitanja oko državne mature, upisa studija i vaših prvih studentskih dana.

O svim ovim temama ćete čitati na našem portalu, a ono najvažnije smo odlučili sažeti u istoimenoj video konferenciji. Konferencija se održava 1. lipnja s početkom u 14:00 sati, a pratiti ju možete uživo na našem YouTube kanalu.

Što ćete sve čuti na video konferenciji?

Jednom kad postanete studenti morat ćete riješiti određene birokratske zadatke – upisati se na studij, izvaditi potvrde o studiranju, učlaniti se u Student servis kako biste dobili prve studentske poslove… Kako to najlakše učiniti, znaju naši gosti iz Agencije za komercijalnu djelatnost (AKD). Ivan Brko, voditelj odjela upravljanja poslovnim zahtjevima i Marina Jurjević, studentica na Hrvatskom katoličkom sveučilištu koja u AKD-u pomaže drugim studentima s digitalizacijom, objasnit će vam kako tranziciju u studentski život možete provesti bezbolno.

Sigurno se pitate i koje sve obveze vas čekaju jednom kada postanete studenti, a odgovor na to pitanje dat će Anamarija Tabulov, mag. oecc., suradnica u marketingu i voditeljica društvenih mreža i Dorja Blažić, studentica sa Zagrebačke škole ekonomije i managementa. Čut ćete kako izgleda tipičan dan jednog studenta, kako žonglirati svim obvezama i kako organizirati vrijeme, a posebno kako uskladiti obveze na faksu s drugima, poput sporta ili posla.

Kako rasturiti na maturi i uhodati se u studentski život

Prije upisa na studije čekaju vas ispiti državne mature, pa će savjete o tome kako ih najbolje riješiti s vama podijeliti maturanti koji su prošle godine na njoj rasturili. Danijel Vukelja je sada student Filozofskog fakulteta u Zagrebu, prošle godine imao najbolji omjer riješenosti Hrvatskog jezika i Povijesti na maturi te je prvi dobitnik nagrade Ante Žužul od 5.000 eura. Viktor Pijanec je brucoš FER-a koji je prošle godine najbolje riješio maturu iz Informatike pa dobio nagradu od 5.000 eura od tvrtke.

U nastavku konferencije, Ivan Pakozdi, prodekan za strateške projekte pri Veleučilištu Edward Bernays, reći će nešto više o tome kako se uhodati u studentski život. Čut ćete i o studentskoj praksi koju možete očekivati, ali i o društvenim mrežama koje će vam na faksu biti jako važne.

Podijelit ćemo i odlične nagrade

Za kraj, od Duje, Marka i Roka iz redakcije portala srednja.hr čut ćete rezultate istraživanja kojeg smo proveli s maturantima. Doznat ćete kako maturanti biraju studije i gdje se o tome informiraju. U našem je istraživanju sudjelovalo preko 1.000 maturanata, a neke od njih ćemo i darovati.

Sretnu sudionicu ili sudionika istraživanja Samsung daruje novim Samsung Galaxy Z Flip4 mobitelom. Uz to, deset sudionika dobit će poklon pakete partnera Coca-Cola HBC Hrvatska i ZŠEM. Tko su dobitnici, čut ćete od članova naše redakcije.

Uz to, dodijelit ćemo još jednu nagradu – onu za najbolje projekte studentskih udruga. Na naš natječaj su se prijavljivali s projektima provedenim u 2022. godini. Tri najbolja projekta dobit će poklon pakete partnera Coca-Cole HBC Hrvatska i dm-a. Uz to, portal srednja.hr darovat će im godišnju pretplatu s kojom će moći samostalno objavljivati vijesti na našem portalu, a pobjednike ćemo proglasiti tijekom video konferencije.

Kako našu konferenciju ne biste propustili, ne zaboravite se pretplatiti na naš YouTube kanal ili odabrati ‘Obavijesti me’ u videu ispod!


Projekt Brucoš 101 provodi portal srednja.hr. Partneri projekta su Agencija za komercijalnu djelatnost (AKD), Zagrebačka škola ekonomije i menadžmenta (ZŠEM), Veleučilište Edward Bernays, Samsung, Coca-Cola HBC Adria i dm. U sklopu projekta ćemo nagraditi najbolje projekte studentskih udruga, a više o tome kako se prijaviti pročitajte ovdje. Uz to, provodimo i istraživanje kojim želimo doznati kako maturanti biraju studije. Neke sudionike istraživanja ćemo darovati Samsung Galaxy Z Flip4 mobitelom i poklon paketima partnera, a sudjelujte ovdje. Sve vijesti o projektu pratite kroz rubriku Brucoš, a često postavljanja pitanja pročitajte ovdje.