Pretraga

VIDEO: Radite li dok studirate? ‘Još uvijek mi je veći prioritet faks nego zarađivanje’

A- A+

U sklopu naše konferencije Brucoš 101: Uvodni kolegij o studiranju na ulicama Zagreba smo pitali studente rade li tijekom studija, a maturante planiraju li obavljati neki studentski posao. Iako dobar dio studenata treba raditi za vrijeme studija kako bi namirili osnovne životne troškove, neki za to nemaju vremena zbog obveza na faksu. Za rad preko studentskog servisa svakako je potreban i račun u banci, a Privredna banka Zagreb nudi Indeks plus studentski paket u kojem imate sve što vam može zatrebati.

Pitali smo mlade rade li za vrijeme studija | Foto: srednja.hr

Rad tijekom studija prakticira sve više studenata, no činjenica je da je za takvo nešto potrebno jako puno volje i truda kako bi uspješno balansirali obveze na studiju i poslu. Općenito više studenata radi za vrijeme ljetnog raspusta kad nema predavanja, no postoje i oni koji rade tijekom čitave godine. U sklopu naše konferencije Brucoš 101: Uvodni kolegij o studiranju pitali smo mlade misle li da je zahtjevno raditi za vrijeme studija.

– Vjerojatno bi za vrijeme rokova bilo zahtjevnije raditi, ali mislim da bi tijekom semestra bilo okej, odgovorila nam je jedna sugovornica. Dodala je i da bi vjerojatno mogla balansirati predavanja i posao, no da to dosta ovisi i o rasporedu na faksu.

Neki studenti bi voljeli raditi, no to ne uspijevaju zbog previše obveza na faksu.

– Još uvijek mi je malo veći prioritet faks nego zarađivanje, rekla je druga sugovornica.

Za obavljanje studentskih poslova neophodan je ugovor preko nadležnog studentskog centra, ali i otvoren račun u banci. Privredna banka Zagreb tako svim studentima do 27 godina starosti nudi Indeks plus studentski paket koji sadrži sve financijske usluge koje bi studentima mogle zatrebati za vrijeme studiranja. Paket uključuje:

  • tekući račun u eurima i Visa Inspire debitnu karticu – za uplate poput džeparca ili prihoda;
  • žiro račun u eurima i Visa Debit karticu – za uplate preko SC-a ili uplatu stipendije
  • tekući račun u eurima i stranoj valuti i Visa Debitnu kartica – za uplate iz inozemstva

Iz PBZ-a su studentima osigurali i povećanje financijske sposobnosti preko Visa Student kartice s limitom od 270 eura. Također su tu i mogućnost dopuštenog prekoračenja u visini od 140 eura i obročne otplate Visa Inspire karticom u visini 140 eura. Uz Indeks plus studentski paket dobiva se i dostava mjesečnoga izvatka na e-mail, kao i mogućnost ugovaranja trajnog naloga za prijenos sredstava sa žiro računa na tekući račun.

Uz sve ovo, naravno, imate i pristup PBZ digitalnom bankarstvu, a više o paketu pročitajte ovdje.

U videu ispod pogledajte što su nam mladi rekli o radu tijekom studija.

@srednja_hr Kako vi usklađujete studij i posao? #PBZ #srednjahr #brucoš101 #faks ♬ original sound – srednja_hr


Projekt Brucoš 101: Uvodni kolegij o studiranju provodi portal srednja.hr. Partneri projekta su Agencija za komercijalnu djelatnost (AKD), Zagrebačka škola ekonomije i menadžmenta (ZŠEM), Edward Bernays University College, Privredna banka Zagreb (PBZ), dm i Sveučilište u Dubrovniku (UniDu). Našu online konferenciju pogledajte ovdje. U sklopu projekta ćemo nagraditi najbolje projekte studentskih udruga, a više o tome kako se prijaviti pročitajte ovdje. Sve vijesti o projektu pratite kroz rubriku Brucoš, a često postavljanja pitanja pročitajte ovdje.