Pretraga

Znate li što je dualna karijera? Stručnjakinja otkrila kako ju razviti još na studiju

A- A+

Moguće je studirati, a u isto vrijeme se baviti sportom ili razvijati karijeru. Vlastito iskustvo s time podijelile su gošće naše konferencije Brucoš 101 koju smo nedavno održali. Obje dolaze sa Zagrebačke škole ekonomije i managementa, visokog učilišta koje svojim studentima olakšava razvijanje dualne karijere.

ZŠEM

Anamarija Tabulov, suradnica u marketingu i voditeljica društvenih mreža na ZŠEM-u | Foto: srednja.hr

Je li moguće uskladiti studij, posao i sport? Nedavno smo održali video konferenciju Brucoš 101 na kojoj smo odgovorili i na to pitanje. Naše gošće bile su Dorja Blažić, studentica Zagrebačke škole ekonomije i managementa (ZŠEM) i najbolja hrvatska floretašica koja je više puta osvojila državna prvenstva u mačevanju, te Anamarija Tabulov, suradnica u marketingu i voditeljicu društvenih mreža na ZŠEM-u koja je na tom faksu još od studentskih dana.

Anamarija nam je objasnila da je i ona sama radila uz studij. ZŠEM sve studente potiče na nešto što se zove dualna karijera, a doznali smo što je to.

– Nešto što jako potičemo je dualna karijera, da studenti uz obrazovanje, razviju i svoju karijeru. Za Dorju je to sport, za nekog drugog studentski posao koji se možda kasnije razvije u stalno zaposlenje. To je bio moj slučaj. Završila sam prijediplomski i diplomski studij na ZŠEM-u. Nakon prijediplomskog dobila sam stalni posao u uredu za marketing, gdje sam obnašala praksu ranije. Zadnju godinu sam studirala diplomski studij i radila bez problema. Svi profesori izlaze studentima u susret. Nadogradili smo sustav učenja i obrazovanja da studentima koji imaju drugu karijeru bude lakše. Nama kao ustanovi jako znači kad je naša studentica kandidatkinja za Olimpijske igre. Isto tako, imamo studente koji razvijaju svoje poslove. Braća iz Poreča, razvili su svoju steak akademiju, bili su na Argentini na razmjeni. Od prve godine fakulteta guramo u poslovni svijet, da što prije nađu svoju nišu, kazala je Tabulov.

@srednja_hr Fakultet na kojemu imaš i privatni život – zvuči nemoguće? 😅 O čemu smo još pričali s našim goščama iz ZŠEM-a na konferenciji Brucoš101 pogledajte na srednja.hr #brucoš101 #brucos101 #zšem #fakultet #faks #karijera #srednjahr #fyp ♬ original sound – srednja_hr

Cijelo gostovanje Dorje i Anamarije u kojem su ispričale puno više o tome kako je baviti se sportom i raditi uz studij, kako složiti raspored i organizirati vrijeme, ali i kako ZŠEM pomaže studentima ostvariti dualne karijere, pogledajte u videu ispod.


Projekt Brucoš 101 provodi portal srednja.hr. Partneri projekta su Agencija za komercijalnu djelatnost (AKD), Zagrebačka škola ekonomije i menadžmenta (ZŠEM), Veleučilište Edward Bernays, Samsung, Coca-Cola HBC Adria i dm. U sklopu projekta smo nagradili najbolje projekte studentskih udruga, a proveli smo i istraživanje kojim smo doznali kako maturanti biraju studije. Neke sudionike istraživanja smo darovali Samsung Galaxy Z Flip4 mobitelom i poklon paketima partnera. Sve vijesti o projektu pratite kroz rubriku Brucoš, a često postavljanja pitanja pročitajte ovdje.