Pretraga

Na brucošijadi pri domu Franjo Tuđman drmala Ceca pa se sada u studentskom zboru prave da ništa nisu znali

A- A+

U menzi “Kampus” u sklopu studentskog doma dr. Franjo Tuđman u Splitu, u petak se održala sveučilišna brucošijada. Studente je zabavljala grupa Magazin, te još jedan anonimni bend, i čini se, gost (neugodnog) iznenađenja.

foto: Facebook stranica Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu/ obrada srednja.hr

No, iako već i u Magazinovom repertoaru ima mnoštvo istočnjačkog melosa, očito to nije bio dovoljan podržaj studentima pa se na tulumu u petak prešlo na tvrđi folk, onaj turbo razine, unutar kojeg su se ‘omaknule’ i Cecine pesme!

Izdvojeni članak

[Fotogalerija] Preko 4.000 mladih ludovalo do zore na rasprodanoj Brucošijadi FER-a

Pokazat će se poslije odnosno prema priopćenju Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu da se dijelu gostiju nije svidjela okolnost, da se u menzi studentskog doma koji nosi ime prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, osam dana uoči obilježavanja vukovarske žrtve, puštaju cajke pa čak i one u izvedbi Arkanove udovice.

Studentski zbor Sveučilišta u Splitu, kao jedan od organizatora, danas se odlučio ‘oprati’ od nastale situacije, pravdajući se da su znali samo da će nastupiti Magazin, ali da nisu bili upoznati s bendom koji će nastupati nakon, kao ni sa ‘gostom iznenađenja’ pa time ni s njihovim repertoarom.

Pri tome ne navode tko je to trebao znati, odnosno tko je odgovoran za glazbeni program brucošijade.

E sada treba li organizator ili kako nakon kritika praktično ispada reći suorganizator, znati za program na pozornici, procijenite sami.

U nastavku donosimo cjelovito priopćenje Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu, na temu brucošijade i muzičkog repertoara.

Drage kolegice i kolege studenti,

s obzirom na postavljena pitanja te iskazana nezadovoljstva od strane nekih kolega na temu izvođenja turbo-folk glazbe (osobito pjesme Svetlane Ražnatović Cece) na nedavno održanoj Sveučilišnoj brucošijadi, Studentski zbor Sveučilišta u Splitu ima se potrebu očitovati akademskoj i široj javnosti.

Kao najviše predstavničko tijelo studenata na Sveučilištu u Splitu, potpuno razumijemo prirodu nezadovoljstva kolega, osobito zato jer se nalazimo u tjednu obilježavanja ratnih stradanja Vukovara i Škabrnje. Studentski zbor Sveučilišta u Splitu jest bio suorganizator sveučilišne brucošijade, no, zaduženja pod njegovom odgovornošću bila su produkcija (financiranje bine, razglasa, rasvjete) te otkup karata za studente. Kao surganizator, jednako kao i svi studenti posjetitelji brucošijade te šira splitska javnost, bili smo upoznati jedino s nastupom grupe “Magazin”, no, nismo bili upoznati s bendom koji će nastupati nakon, kao ni sa “gostom iznenađenja”. Sukladno tome, nismo bili upoznati niti s izborom pjesama, kojeg ovim putem osuđujemo jer smatramo da mu nije mjesto u akademskoj zajednici ni na prostoru Sveučilišta – ne samo u tjednu obilježavanja ratnih stradanja nego nikada.

S obzirom na sve navedeno, Studentski zbor Sveučilišta u Splitu ovim se putem ograđuje od glazbenog programa nakon nastupa grupe Magazin te se za isti ne smatra odgovornim, dok svako izvođenje pjesama dotične pjevačice – najstrože osuđuje.

S poštovanjem,
Studentski zbor Sveučilišta u Splitu

Fotogaleriju s ove brucošijade, pogledajte u objavi ispod.

https://www.facebook.com/szst.unist.hr/posts/1889630814387261