Pretraga

Crni dan za akademsku zajednicu: Nakon teške bolesti, u 51. godini preminuo dekan FESB-a

A- A+

Srdjan Podrug, dekan splitskog FESB-a, preminuo je u 51. godini života nakon što je izgubio bitku s teškom bolesti. Svi su se nadali sretnijem ishodu liječenja, no danas je tužna vijest akademsku zajednicu zavila u crno.

srđan podrug

Srdjan Podrug, dekan FESB-a, preminuo je u 51. godini života
Foto: Sveučilište u Splitu

Srdjan Podrug, dekan Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje (FESB) preminuo je u 51. godini. Izgubio je, kako pišu sa Sveučilišta u Splitu, bitku s teškom bolesti. Splitsku, ali i širu akademsku javnost danas je zatekla ova vijest.

– Hvala Vam profesore, napisali su iz splitskog rektorata na društvenim mrežama.

Obitelji prerano preminulog dekana Podruga sa Sveučilišta u Splitu izrazili su sućut.

‘Neizmjerno me pogodila ova vijest.

Dragan Ljutić, rektor splitskog sveučilišta istaknuo je kako ga je ova vijest zatekla i neizmjerno pogodila.

– Neizmjerno me pogodila ova vijest, svi smo se nadali sretnijem ishodu liječenja. Sa Srdjanom godinama surađujem, bili smo svojevremeno skupa u Senatu kao dekani… Profesor Podrug je izuzetno stručna i poštena osoba s integritetom, ovo je veliki gubitak, kazao je splitski rektor Ljutić.

Podrug je rođen 1971. u Splitu, gdje završava osnovnu i srednju školu, a potom i studij na matičnom mu FESB-u. Tijekom studiranja dobio je tri rektorova nagrade. Na magisterij odlazi u Zagreb, a doktorat završava 2004., opet na FESB-u, u rodnom Splitu.

Izdvojeni članak
Boris Koružnjak

U 68. godini života preminuo bivši dekan zagrebačkog faksa i Borasov savjetnik

Bio dekan u tri mandata

Na FESB-u je bio zaposlen od 1995. godine, od asistenta je kroz godine postao izvanredni profesor. Uz redoviti je rad sveučilišnog profesora obavljao i nekoliko važnijih funkcija na faksu.

Bio je prodekan za znanost, u tri mandata i dekan FESB-a, a pokrenuo je niz znanstveno-istraživačkih projekata, međunarodnih, međusveučilišnih i gospodarskih suradnji. Profesor Podrug, zaključuju njegovi kolege sa splitskog sveučilišta, razvoju je te institucije dao velik doprinos.