Pretraga

Da se lakše snađu: Jedan od najvećih fakseva u Hrvatskoj organizira ‘dadiljanje’ brucoša

A- A+

Kao i početak svakog novog životnog poglavlja, prvi dani studija konfuzni su za većinu brucoša. Kako bi im snalaženje bilo olakšano, na Filozofskom fakultetu u Zagrebu ua svoje nove studente organiziraju tzv. Orijentacijski tjedan.

foto: srednja.hr

– Prva si godina Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu! Čestitamo! Pred tobom je studentski  život na Faksu. On se uglavnom sastoji od predavanja i učenja, novih poznanstava, rada na sebi i zabave. Da bi sve to teklo brže, mirnije i jednostavnije, na Faksu te čekaju razne službe i uredi koji te mogu savjetovati, uputiti te ili ti pomoći kada ti je pomoć potrebna. Zato je Orijentacijski tjedan pravo vrijeme da se sa svime upoznaš da kasnije ne lutaš!, poručili su s Filozofskog svojim novim studentima.

Orijentacijski tjedan za bolje snalaženje na faksu održava se od 1. – 3. listopada. 

Brucoši će se tijekom tih dana sastati s Upravom i pročelnicima fakulteta, zatim odlaze na sastanak Odsjeka na kojemu studiraju, ali i, primjerice, odraditi neke administrativne obaveze koje ima, poput podizanja x-ice ili odabira grupe za strani jezik. Detaljnije o Orijentacijskom tjednu na FFZG-u doznajte ovdje, a raspored se nalazi u nastavku.