Pretraga

Dijeli se 500 stipendija po 7.000 kuna Hrvatima izvan Hrvatske: Provjerite zadovoljavate li uvjete

A- A+

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske i ove će godine dodijeliti studentima – pripadnicima hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske 500 stipendija. Od toga, 100 stipendija dodjeljuje se za studij u Republici Hrvatskoj i 400 stipendija za studij u Bosni i Hercegovini.

Foto: Marko Matijević|srednja.hr

Studentske stipendije za Hrvate izvan RH dodjeljuju se za razdoblje od deset mjeseci u mjesečnom iznosu od 700,00 kuna. Pravo sudjelovanja na natječaju imaju studenti-pripadnici hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske, koji su upisani u statusu redovnog studenta na javnim visokim učilištima u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Prilikom obrade prijava, boduju se prosjek ocjena te socijalno-materijalni status studenta, a detalje o broju bodova za određenu stavku možete vidjeti u tablicama teksta natječaja, koji je dostupan u dokumentu na dnu ovoga teksta.

Izdvojeni članak
stipendije

Provjerite je li vaše zanimanje deficitarno i prijavite se na natječaj za stipendiju od 10.000 kuna

U odnosu na prošle natječaje, ove godine je prvi puta uvedena i prijava elektroničkim putem. Nakon što se e-prijavni obrazac konačno preda i spremi putem računalnog sustava, dostupnog putem ove poveznice,
potrebno ga je ispisati i vlastoručno potpisati te zajedno s ostalom traženom dokumentacijom u papirnatom obliku, dostaviti preporučeno poštom na adresu:

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
Trg hrvatskih velikana 6, 10000 Zagreb, Republika Hrvatska

s naznakom:
„za Natječaj za dodjelu stipendija studentima – pripadnicima hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske – za akademsku godinu 2017./2018.“

Rok za podnošenje prijava u elektroničkom i papirnatom obliku je do 29. siječnja 2018. godine. Kako naglašavaju iz Središnjeg ureda, one dostavljene nakon roka za podnošenje prijava, nepotpune prijave ili prijave koje sadrže odstupanja ili dijelove koji nisu u skladu s natječajem i potrebnom natječajnom dokumentacijom, prijave koje nisu popunjene u odgovarajućem e-prijavnom obrascu putem računalnog sustava te su podnesene na drugi način suprotno tekstu natječaja, neće se razmatrati.

[scribd id=368312156 key=key-5MkAfoFdw4xcQxnWZrN8 mode=scroll]