Pretraga

Sveučilište studentima dodjeljuje stipendije od 1.440 eura, evo kako se prijaviti

A- A+

Jedno od naših najvećih, Sveučilište J.J. Strossmayera u Osijeku, otvorilo je natječaj za studentske stipendije za tekuću akademsku godinu. Stipendije iznose 120 eura mjesečno, odnosno ukupno 1.440 eura godišnje. Rok za prijavu je do 18. ožujka.

euri u novčaniku

Foto: srednja.hr

Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku raspisalo je natječaj za stipendiju za akademsku godinu 2023./2024. Stipendije iznose 1.440 eura godišnje, dodjeljuju se u tri kategorije, a uz stipendije se dodjeljuju i potpore za pokriće školarine:

  • stipendije za izvrsnost – 35 stipendija
  • stipendije studentima aktivnim sportašima – 3 stipendije
  • stipendije studentima u stanju socijalne potrebe – 30 stipendija
  • potpore studentima u stanju socijalne potrebe – 2 potpore

Mjesečni iznos triju stipendija je 120 eura, odnosno ukupno će se studentima dodijeliti 1.440 eura kroz akademsku godinu. Što se tiče potpora, one se dodjeljuju studentima za pokriće troškova studija (školarine) u iznosu od 50% do 100% iznosa školarine na način da se prema ukupnom broju za dodjelu studentskih potpora, 50% dodjeljuje za iznos od 50% školarine i 50% dodjeljuje za iznos od 100% školarine.

Prijave za dodjelu studentskih stipendija i potpora za svaku kategoriju podnose se na posebnim obrascima koji se mogu pronaći ovdje. Prijave se podnose do 18. ožujka 2024. godine na adresu:

Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku
Trg Svetog Trojstva 3
31 000 Osijek

U nastavku možete detaljno proučiti natječaj za stipendiju Sveučilišta u Osijeku, koji su uvjeti za svaku od kategorija te koju je dokumentaciju potrebno dostaviti. Napomena: ako vam dokument nije vidljiv, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab