Pretraga

Djevojka (25) pod istragom jer je primila 100.000 kn stipendija uz pomoć lažnih potvrda faksa

A- A+

Djevojka (25) iz Koprivnice našla se pod istragom policije i DORH-a. Sumnja se da je državu oštetila za 100.000 kuna koje je dobila nezakonito preko stipendija koje joj ne pripadaju.

novac

Foto: srednja.hr

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici pokrenulo je istragu protiv 25-godišnje djevojke. Sumnjaja krivotvorila isprave, odnosno uz pomoć lažnih potvrda sveučilišta o statusu redovitog studenta došla do vrtoglavog iznosa stipendije od 100.000 kuna koji joj zakonski ne pripada, piše Podravski.

– Postoji osnovana sumnja da je okrivljena 25-godišnjakinja od listopada 2016. do studenog 2020. godine u Đurđevcu, iako joj je status redovne studentice veleučilišta prestao u rujnu 2016. godine te se ispisala iz veleučilišta u ožujku 2018. godine, zbog čega je izgubila pravo na isplatu naknade za redovno studiranje od centra za socijalnu skrb u mjesečnom iznosu od 2000 kuna, ovlaštenim osobama neistinito prikazivala da i nadalje redovito studira te predavala lažne potvrde veleučilišta o redovnom studiranju, stoji u priopćenju koprivničkih tužitelja koje prenosi Podravski.

Takvim je postupanje uspjela postići da dobije stipendije od ukupno 100.000 kuna na štetu državnog proračuna.

novac kuna
Share via
Copy link
Powered by Social Snap