Pretraga

Djevojka (25) pod istragom jer je primila 100.000 kn stipendija uz pomoć lažnih potvrda faksa

A- A+

Djevojka (25) iz Koprivnice našla se pod istragom policije i DORH-a. Sumnja se da je državu oštetila za 100.000 kuna koje je dobila nezakonito preko stipendija koje joj ne pripadaju.

novac

Foto: srednja.hr

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici pokrenulo je istragu protiv 25-godišnje djevojke. Sumnjaja krivotvorila isprave, odnosno uz pomoć lažnih potvrda sveučilišta o statusu redovitog studenta došla do vrtoglavog iznosa stipendije od 100.000 kuna koji joj zakonski ne pripada, piše Podravski.

– Postoji osnovana sumnja da je okrivljena 25-godišnjakinja od listopada 2016. do studenog 2020. godine u Đurđevcu, iako joj je status redovne studentice veleučilišta prestao u rujnu 2016. godine te se ispisala iz veleučilišta u ožujku 2018. godine, zbog čega je izgubila pravo na isplatu naknade za redovno studiranje od centra za socijalnu skrb u mjesečnom iznosu od 2000 kuna, ovlaštenim osobama neistinito prikazivala da i nadalje redovito studira te predavala lažne potvrde veleučilišta o redovnom studiranju, stoji u priopćenju koprivničkih tužitelja koje prenosi Podravski.

Takvim je postupanje uspjela postići da dobije stipendije od ukupno 100.000 kuna na štetu državnog proračuna.