Pretraga

Policija objavila detalje o nesreći u kojoj je poginula studentica: Kriva je neosigurana ‘noga’ kamiona

A- A+

Policija je objavila detalje o nesreći u kojoj je poginula 23-godišnja studentica, a koja se dogodila ovog utorka kod Hotela Park u Lovranu. Utvrđeno je da je uslijed neodgovarajućeg osiguranja pokretnog dijela teretnog vozila došlo do izvlačenja metalnog stabilizatora, takozvane ‘noge’.

Policija

Policija | foto: M. Gelenčir , srednja.hr

Ovoga utorka u jutarnjim satima, dogodila se tragična nesreća kod Hotela Park u Lovranu u kojoj je poginula studentica iz Daruvara, 23-godišnja Stela Novaković. Podsjetimo, na nju i još dvije djevojke naletjelo je teretno vozilo, odnosno kamion s pumpom za beton.

Opatijska policija provela je očevid i istraživanje nad 41. godišnjim vozačem te ga sumnjiči da je ne održavajući naprave za rad u ispravnom stanju i ne postupajući po propisima ili tehničkim pravilima o zaštitnim mjerama, iz nehaja prouzročio smrtno stradavanje i ozljeđivanje pješakinja.

Izdvojeni članak

Velika tragedija u Lovranu: Poginula 23-godišnja studentica iz Daruvara

– Osumnjičeni je navedenog dana upravljao teretnim vozilom, krećući se iz smjera Medveje prema Opatiji, kada je na području Lovrana uslijed neodgovarajućeg osiguranja pokretnog dijela teretnog vozila došlo do izvlačenja metalnog stabilizatora tzv. noge, a potom i smrtnog stradavanja i ozljeđivanja pješakinja, koje su se u tom trenutku kretale nogostupom u istom smjeru kao i spomenuto teretno vozilo, kažu iz policije.

Po završetku kriminalističkog istraživanja, 41-godišnji vozač je kazneno prijavljenom nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje da je počinio teška kaznena djela protiv opće sigurnosti, a u svezi s kaznenim  djelom dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom te je predan pritvorskom nadzorniku.