Pretraga

Dotle smo došli: Zagrebački fakultet moli maturante da na upise dođu bez mame i tate

A- A+

Maturanti će uskoro početi s upisom željenih fakulteta. Neki fakulteti organiziraju online upise, na velikom broju fakulteta je još uvijek potrebno osobno doći na upise. To vrijedi i na Stomatološkom fakultetu gdje se i dalje potrebno pridržavati strogih mjera za suzbijanje pandemije koronavirusa. Osim što kandidati trebaju na upise doći s maskom i rukavicama, na fakultetu napominju da u prostor fakulteta trebaju ući sami, bez roditelja i pratnje.

Ilustracija: Pixabay

Budući studenti Stomatološkog fakulteta na upis moraju doći sami, bez roditelja ili druge pratnje. Posebna je to napomena koja stoji na stranicama fakulteta zajedno s ostalim uputama za upis. Stomatološki fakultet se još uvijek pridržava mjera za suzbijanje pandemije koronavirusa.

Upisi se odvijaju u Službi za studije i trajno obrazovanje u Petrinjskoj 34. Kandidati pri dolasku na upis trebaju imati zaštitnu masku, rukavice i vlastitu kemijsku olovku. Budućim studentima će zatim biti izmjerena temperatura i tek tada mogu ući u prostor Stomatološkog fakulteta. Na stranicama Fakulteta posebno su napomenuli da studenti u prostor Fakulteta ulaze sami, bez roditelja ili pratnje, a studenti su obvezni osobno se upisati.

Izdvojeni članak

Pazite da ih ne propustite: Objavljeni svi važni rokovi za one koji upisuju faks u 2022.

– Studenti se mole da fizički kontakt svedu na najmanju moguću mjeru te na upise dolaze u zakazano vrijeme, a nakon obavljenog upisa da se ne zadržavaju u prostorijama Stomatološkog fakulteta, stoji na stranicama Stomatološkog fakulteta.

Osim što su studenti dužni osobno se upisati, na stranicama fakulteta napominju i kako osobno moraju preuzeti indeks i upisnu dokumentaciju.

Do 18. srpnja u 13:59 sati maturanti mogu mijenjati svoju listu studija, s nje brisati ili dodavati studije, a iznimka su visoka učilišta koja su odredila ranije rokove prijava, što su obično ona koja provode dodatne prijemne ispite. Konačne rang-liste upisa na studijske programe bit će vidljive u sustavu Postani student 18. srpnja iza 15 sati. Sve važne datume ovogodišnjih upisa na fakultete možete vidjeti ovdje.


Za sve pristupnike mature ili one koji će se na upisima ponovno okušati u 2022., pokrenuli smo novu Facebook stranicu Maturanti 2022. Ondje i u Facebook grupi Maturanti 2021./2022. moći ćete pratiti sve novosti vezane uz maturu u idućoj godini, kao i upise na fakultete. Kalkulator mature možete isprobati ovdje. Pitanja s prijašnjih matura možete rješavati u sustavu kvizovi.srednja.hr te tako provjeriti jeste li spremni za nadolazeće ispite.


Projekt Brucoš 101 provodi portal srednja.hr. Partneri projekta su Edward Bernays University CollegeZagrebačka škola ekonomije i managementa te Privredna banka Zagreb. Ako želite redovno primati specijalizirane vijesti iz svijeta obrazovanja s portala srednja.hr, pretplatite se na naš newsletter ispunjavanjem obrasca dostupnog ovdje. U sklopu projekta ćemo objaviti i opsežne vodiče za brucoše, a do tada pogledajte video konferencije Brucoš 101: Uvodni kolegij o studiranju.