Pretraga

Drama na Filozofskom: Studenti najavljuju novi plenum

A- A+

Najavljen je novi Plenum na Filozofskom fakultetu, nako što je Senat Sveučilišta jučer raspustio Studentski zbor zbog nepravilnosti u izborima koji su održani prije godinu i pol. Na društvenim mrežama požalili su se kako su se na fakultetu pojavili zaštitari privatne tvrtke i skidaju im plakate.

foto: Facebook|Akademska solidarnost

Senat Sveučilišta u Zagrebu poništio je izbore za Studentski zbor FFZG-a održane u ožujku prošle godine zato što postupak izbora nije proveden na način propisan Zakonom o studentskom zboru, sveučilišnim Pravilnikom o izborima te statutom Filozofskog. Rektor Boras planira raspisati nove izbore nakon što je dekan Previšić dobio mišljenje od MZOS-a kako odluka Fakultetskog vijeća o postupku njegova razješenja nije legalna.

Plenum Filozofskog fakulteta i grupa Akademska solidarnost odgovorili su najavom novog Plenuma. Na društvenim mrežama i na prostoru fakulteta lijepe plakate s najavom skorog okupljanja studenata, no, kako kažu, naišli su na probleme. 

Na svojoj Facebook stranici iz Akademske solidarnosti napisali su prvo kako su ih čistačice pitale imaju li dozvolu za lijepljenje plakata po fakultetu, a zatim i da su se na fakultetu pojavili zaštitari privatne zaštitarske tvrtke, koji skidaju plakate s pozivom na Plenum. Studenti navodno više ne mogu koristiti inače studentsku prostoriju A015.  

– Dakle, “dekan” Previšić je na fakultet doveo i privatne zaštitare (Sokol Marić). Dobili su prostoriju odmah na ulazu na fakultet. Ima ih bar trojica u crnim (naravno) uniformama, a navodno i još pokoji u civilnoj odjeći. Zasad se bave skidanjem nepoćudnih plakata, a u dogledno vrijeme tko zna…, stoji u objavi Akademske solidarnosti. 

Pokušali smo od dekana Previšića i fakulteta dobiti potvrdu da je fakultet angažirao zaštitare, no do objave teksta nikakav komentar niti potvrdu nismo uspjeli dobiti.