Pretraga

Dva splitska fakulteta od danas na online nastavi, jedan od njih do kraja semestra

A- A+

Filozofski fakultet i Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu, od 10. siječnja održavat će nastavu online zbog nepovoljne epidemiološke situacije. Studenti Filozofskog fakulteta pohađat će nastavu putem Google Meet platforme do kraja semestra, dok će oni na FGAG-u nešto kraće – do kraja ovog tjedna.

predavanje dvorana

Ilustracija: Unsplash

Studenti Filozofskog fakulteta u Splitu slušat će nastavu putem Google Meet platforme od 10. do 21. siječnja 2022. godine prema važećem rasporedu. Na službenim se stranicama navodi da će izuzetak biti provjere ostvarenosti ishoda učenja (kolokviji, ispiti i drugi), koje će se održavati u zgradi Fakulteta prema uputama nastavnika.

– Ispiti će se, tijekom zimskog ispitnog roka, održavati u zgradi Fakulteta uz poštivanje svih važećih epidemioloških mjera. Ovisno o epidemiološkoj situaciji u narednom razdoblju, o svim izmjenama ili novim uputama za realizaciju nastavnog procesa, uključujući i ispitni rok, bit ćete pravovremeno obaviješteni, priopćio je Filozofski fakultet u Splitu.

Izdvojeni članak

Ispitni rok misteriozno nestao zbog novog modela nastave: Trebalo im je ‘samo’ tri godine da ga vrate

Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu, također je obavijestio svoje studente o promjeni modela onastave. Oni će, nadalje, u razdoblju od 10. do 14. siječnja 2022. nastavu održavati online uz iznimku praktične nastave, studentskih vježbi, laboratorijske i terenske nastave kod koje bi, prema navodima Fakulteta, nastava na daljinu u velikoj mjeri narušila ishode obrazovanja.

– Samo najnužnije elemente nastavnog procesa kao što su provjere znanja, laboratorijske i terenske vježbe, konstruktivne i projektanske vježbe, preporuča se organizirati u manjim grupama. O načinu provedbe nastave nastavnici su dužni na vrijeme obavijestiti studente te se preporuča postizanje dogovora sa studentima vezano uz način provedbe nastave, rekli su iz FGAG-a.