Pretraga

Dva velika fakulteta u Zagrebu izabrali nove-stare dekane: ‘Samo zajedništvom gradimo uspješnu budućnost’

A- A+

Fakultet elektrotehnike i računarstva i Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu izabrali su nove čelnike svojih institucija, odnosno reizabrali su stare. Tako će na još jedan mandat od tri godine dekan FER-a ponovno biti Vedran Bilas, a na Ekonomskom će na mjestu dekanice opet biti Sanja Sever Mališ. Bilas i Sever Mališ zahvalili su se na ponovno ukazanom povjerenju i obećali nastaviti raditi na uspjesima njihovih fakulteta.

u pozadini zgrada sveučilišta u zagrebu, naprijed fotke dekanice i dekana u crno bijelom

Foto: srednja.hr | Promo

Na nedavno održanim izborima za dekana Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, profesorici Sanji Sever Mališ iznova je povjerena dužnost dekanice. Tako će na čelu najvećeg fakulteta u Zagrebu biti još tri godine, odnosno do 30. rujna 2027. Podsjetimo, iz zapisnika sjednice Senata zagrebačkog Sveučilišta bilo je vidljivo kako se ona jedina kandidirala za tu poziciju.

– Izuzetno sam počašćena i zahvalna na povjerenju koje ste mi pružili ponovnim izborom na mjesto dekanice. Ova potpora me obvezuje na daljnje zalaganje za unapređenje našeg Ekonomskog fakulteta Zagreb. Radujem se nastavku suradnje s predanim kolegama, studentima, svim djelatnicima fakulteta, kako bismo zajedno ostvarivali visoke standarde izvrsnosti u obrazovanju, istraživanju i praksi. Otvorena sam za prijedloge i suradnju te sam predana ostvarivanju zajedničkih ciljeva. Hvala vam na podršci, samo zajedništvom gradimo uspješnu budućnost našeg fakulteta, rekla je Sever Maleš nakon reizbora na mjestu dekanice.

Novi-stari dekan izabran je ovog tjedna i na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. Tako će Vedran Bilas također nastaviti svoj mandat dekana na FER-u do 2027. godine. Što je Bilas rekao nakon ponovnog izbora na mjesto dekana možete pročitati ovdje. Također, valja podsjetiti kako mnoge fakultete u Zagrebu ove godine čekaju izbori novih dekana, a popis fakulteta možete pročitati na ovoj poveznici.