Pretraga

Eugen je bio prvi na rang-listi za upis na FER: Još od osnovne sam znao da ću ga upisati

A- A+

Sad već bivši maturant XV. gimnazije Eugen Bošnjak ostvario je prvo mjesto na upisima na FER. Bošnjak kaže da je FER odabrao još krajem osnovne škole, no skromno zaključuje kako je, za one koji imaju dovoljan broj bodova za upis, potpuno nebitno tko je bio koji na listi.

eugen bošnjak

Eugen Bošnjak, jedan od najboljih maturanata ove godine
Foto: privatna arhiva

–  Nisam računao da ću biti prvi na listi niti sam o tome razmišljao jer sam već imao izravan upis, pa mi visoko mjesto na listi (prema bodovima) nije ni trebalo. Naravno da je dobar osjećaj, ali ipak valja imati na umu da sam na koncu jednak kao i onaj zadnji koji je prošao, jer se ne radi o natjecanju – svatko ili se može upisati ili ne može, kaže Eugen Bošnjak.

Jedan od najboljih maturanata svoje generacije upisao je zagrebački Fakultet elektrotehnike i računarstva. Budući da je Matematiku i Fiziku na maturi napisao sa stopostotnom točnošću, našao se na čelu rang-liste za upis na FER. No, otkriva nam kako mu nije bilo teško odlučiti jer je odluku o odabiru fakulteta zapravo donio još davno.

– Od FER-a ponajprije očekujem kvalitetnu izobrazbu na području računarstva s obzirom na to koliko sam čuo dobrih stvari o tom fakultetu. Uz to vjerujem da ću ondje upoznati nove prijatelje sličnih interesa te se s njima zabaviti, ali i proširiti svoje vidike. Izabrao sam FER jer sam odmalena zainteresiran za matematiku, programiranje i sve vezano uz računala, pa sam još krajem osnovne škole bio poprilično siguran što se tiče izbora fakulteta, priča nam Bošnjak.

Izdvojeni članak
eugen bošnjak

Eugen je jedan od najboljih maturanata: Matematiku i Fiziku riješio sa sto posto, iz svega dobio petice

Siguran u pronalazak posla

Svaku bi nedoumicu (npr. treba li upisati studij matematike), kaže, brzo razriješio jer je znao da ga ipak računalno inženjerstvo najviše zanima.

– Nemam konkretne planove nakon završetka fakulteta, ali i mislim da ne bih trebao imati problema s pronalaskom posla jer su STEM zanimanja vrlo tražena, smatra Eugen.

Pitamo ga i misli li da će njegovi fakultetski kolege, kao i nastavnici, zbog njegova rezultata imati velika očekivanja od njega.

– Vjerojatno će biti tako, a uz to ću i ja imati očekivanja sam od sebe da moram moći nastaviti držati korak i imati dobre rezultate, ističe novopečeni FER-ovac.

Poruka za maturnate: Fokusirajte se na ovo što vas zanima

Svim budućim maturantima poručuje da treba učiti od početka i fokusirati se na ono što te zanima.

– Ako ćeš upisati medicinu, ne treba se zamarati geografijom, ali zato treba jako dobro znati kemiju i biologiju, zaključuje na primjeru.