Pretraga

Evo kako je studentica u roku od jednog dana prikupila pet tisuća dolara za plaćanje godine

A- A+

Alexis Felix  suočila se s mogućnošću da će morati odustati od fakulteta, budući da ni ona ni njena obitelj nisu imali novca kako bi platili sljedeći semestar. Studentica je u roku od 27 sati prikupila svotu od pet tisuća dolara, što ni sama nije ni u snu očekivala.

Studentica Sveučilišta Boston koja studira odnose s javnošću i sociologiju, ali i drži instrukcije osnovnoškolcima, sudjeluje u istraživanju u konzultantskoj kompaniji i pleše kao članica Latin dance tima, gotovo da se morala ispisati s fakulteta. Razlog – ni ona ni njezina obitelja nisu si mogli priuštiti plaćanje sljedećeg semestra na Sveučilištu Boston. Nakon što je ispitala sve mogućnosti i prošla brojne razgovore s upravom koja joj je govorila kako je ostala bez opcija, Alexis Felix se odlučila na posljednji pokušaj.

Izdvojeni članak

Saznajte koliko košta studiranje u SAD-u za internacionalne studente

Kreirala stranicu za prikupljanje sredstava

– Ekstremno sam se trudila kako bi dospjela ovdje gdje jesam i kako bi dobila što više od fakulteta i iskustva studiranja. Volim svoj studij i akademski mi vrlo dobro ide, kao i društveno i emocionalno. Ipak, financijski baš ne stojim dobro, rekla je Alexis.

Budući da je imala tek dva mjeseca da skupi novac, Felix je kreirala ‘GoFundMe’ stranicu u nadi da će joj neki od njezinih prijatelja i članova obitelji pomoći prikupiti svotu od pet tisuća dolara koja joj je bila potrebna da ostane na sveučilištu.  Mislila je kako će joj trebati mjeseci da dođe do tih novaca, ukoliko uopće uspije.

Izdvojeni članak

Znanje je roba: Ovako izgleda studiranje u SAD-u

Novac prikupila iznenađujuće brzo

Ono što ju je iznenadilo jest to da je potreban novac uspjela prikupiti već u roku od 27 sati od pokretanja stranice, a u tome su joj pomogli prijatelji, poznanici, pa čak i totalni stranci. Njezina je stranica na Facebooku podijeljena čak 400 puta. – Danas ste mi svi vi pokazali da postoji ljubav na ovom svijetu i da veliki trud nikada nije uzaludan koliko god situacija izgledala beznadna. Svi ste vi nevjerojatni i vratit ću svaki cent na način da pomognem drugima na svom putu prema uspjehu, napisala je Alexis na stranici kako bi se svima zahvalila na pomoći.

Mnogi ljudi koji je ne poznaju bili su oduševljeni njenom motivacijom i trudom, zbog čega su joj automatski odlučili pomoći. Alexis je upravo zbog toga vrlo bitna ideja pomoći drugima te se nada kako će svoje obrazovanje iskoristiti na način da se pobrine da njezine mlađe sestre nikada ne moraju brinuti kako će platiti svoje obrazovanje, piše Business Insider.