Pretraga

Fašnik u menzi: Studenti danas mogu dobiti besplatne krafne, ali ponuda je ograničena

A- A+

Danas, 1. ožujka obilježava se posljednji dan fašnika. Povodom toga u studentskom restoranu TINEL u Splitu studenti koji naruče kavu dobivaju uz nju i besplatnu krafnu. No, ponuda je ograničena pa će samo prvih 100 sretnika ugrabiti besplatan desert.

Bilo da ih zovete krafne ili pokladnice, za vrijeme fašnika one su najpopularniji desert. Danas je posljednji dan fašnika pa ćete ih nalaziti na svakom koraku pa tako i u studentskoj menzi u Splitu.

– U vrijeme poklada krafne se pripremaju u gotovo svim krajevima Hrvatske. Odakle taj običaj? Namirnice od koji se spravljaju krafne nekada su bile luksuz i upravo iz tog razloga pripremale su se samo jednom godišnje i to prije korizme kada su ljudi nerijetko pretjerivali u hrani jer ih narednih 40 dana korizme čeka odricanje, objasnili su na Facebooku iz Studentskog centra u Splitu.

Tako danas, uz svaku naručenu kavu u studentskom restoranu TINEL u Splitu studenti dobivaju jednu krafnu gratis. Ali, ponuda je ograničena pa će tako prvih 100 sretnika danas uspjeti ugrabiti besplatan desert.