Pretraga

FER-ovci brane naslove na Elektrijadi: Žele dokazati da nisu slučajno pomeli prošlogodišnju konkurenciju u svim kategorijama

A- A+

Na prošlogodišnjem međunarodnom sveučilišnom natjecanju studenata elektrotehničkih fakulteta – Elektrijadi 2013., studenti zagrebačkog FER-a pomeli su konkurenciju od preko tisuću sudionika u znanju, sportu i generalnom plasmanu fakulteta. Elektrijada 2014. održava se u svibnju u mađarskom Siofoku, a FER-ovci su iskazali želju da ove godine obrane prva mjesta te tako promoviraju svoj fakultet među europskim studentima.

Foto: Privatna arhiva

Međunarodni susret studenata elektrotehnike Elektrijada 2014. održava se u Siofoku u Mađarskoj od 7. do 12 svibnja, a studenti zagrebačkog FER-a odlučili su obraniti prošlogodinja prva mjesta u znanju, sportu kao i ukupnom plasmanu fakulteta.

Izdvojeni članak

INA poziva studente na natjecanje u strateškoj online igri MOiL Tycoon

FER-ovci brane prošlogodišnje naslove

Elektrijada je međunarodno sveučilišno natjecanje u znanju i sportu na
kojem se već 50-ak godina natječu studenti europskih elektrotehničkih
fakulteta. Svake godine sudjeluje više od tisuću
studenata čime ovo natjecanje predstavlja najveći godišnji skup studenata
elektrotehnike u Europi.

Na prošlogodišnjem međunarodnom sveučilišnom natjecanju zagrebački FER-ovci su pomeli konkurenciju od preko tisuću studenata s 13 fakulteta iz regije, no ove godine su iskazali želju dokazati da navedeni uspjeh nije bio slučajnost, nego rezultat kvalitetnog i kontinuiranog rada i zalaganja svih studenata i djelatnika FER-a.

Stoga će uprava Fakulteta elektrotehniče i računarstva predvođena dekanom Nedjeljkom Perićem, zajedno s tvrtkama partnerima, omogućit će svojim studentima da i ove godine sudjeluju u promicanju znanja, struke te sveučilišnog sporta.

Izdvojeni članak

Natjecanja za pametne: Pripremite se za Olimpijske mentalne igre

Okupit će se najbolji budući inženjeri

Svrha Elektrijade je kroz natjecanja u znanstvenim disciplinama istaknuti najbolje buduće inženjere, te kroz sportska natjecanja popularizirati sveučilišni sport, potaknuti druženje i razmjenu iskustava među studentima.

U svakoj će disciplini FER predstavljati najbolji studenti izabrani temeljem uspjeha na fakultetu, međunarodnim natjecanjima i kvalifikacijskim ispitima.