Pretraga

[FOTO] Biljar, stolni nogomet, TV: Vjerovali ili ne, ovo je nova prostorija za druženje u jednom domu

A- A+

Studentski centar Split često se putem društvenih mreža zna pohvaliti novinama u tamošnjim menzama i domovima. Ovoga puta, kako su nedavno i obećali, uređena je prostorija za druženje tamošnjeg studentskog doma Hostel Spinut.


Stolovi za biljar, stolni nogomet, pikado, dva velika televizora, barski stolovi i stolice – sve to moći će u pauzama od učenja, potpuno besplatno, koristiti studenti koji stanuju u splitskom studentskom domu Hostel Spinut. Mjesta ima za veći broj studenata jer se novi prostor za opuštanje prostire na 120 metara kvadratnih.

SC-i su zakonski dužni dio zarade od studentskih poslova koristiti za poboljšanje standarda

Ovom prilikom treba naglasiti da su studentski centri zakonski dužni 12% neto iznosa naknade od posredovanja za studentski rad koristiti za podmirivanje troškova posredovanja, ali i poboljšanje studentskoga standarda. To znači da bi dio, u nekim slučajevima višemilijunskog iznosa, studentski centri trebali ulagati u poboljšanje smještaja studenata, u poboljšanje u djelatnosti studentske prehrane te za kulturne i sportske aktivnosti isključivo namijenjene studentima. Na nedavnoj sjednici Senata u Splitu to je tijelo usvojilo izvješće o radu ravnatelja Studentskog centra u Splitu za 2021. godinu.

– U djelatnosti studentskog smještaj uloženi su znatni napori u podizanju kvalitete boravka studenata u domovima. Kroz razna infrastrukturna ulaganja studentski je standard podignut na višu razinu trudeći da se studenti svih triju domova osjećaju ravnopravno i ugodno. Sve sobe u Studentskom domu dr. Franjo Tuđman na Kampusu su klimatizirane. Madraci u svim domovima su zamijenjeni. U studentske sobe su uložena znatna sredstva za obnovu parketa, bojanje zidova, stavljanje ogledala, magnetnih ploča, ormarića za obuću i fenova, a zamijenjene su i zavjese. U sklopu doma na Kampusu obnovljen je košarkaški teren s najmodernijom akrilnom podlogom za igru te je postavljena tartan‐staza za trčanje. U Studentskom domu Bruno Bušić uređena je teretana, a svi su domovi i dobili dovoljan broj društvenih igara za razonodu, priopćeno je nedavno sa Sveučilišta u Splitu.

Izdvojeni članak
sveučilište u splitu

Sveučilište u Splitu pokrenulo humanitarnu akciju za Ukrajince, evo tko se i kako može priključiti

Širit će se i menza u Kopilici

Zaključak splitskog Senata je i da su u djelatnosti studentske prehrane, među ostalim, ‘napravljena su različita infrastrukturna ulaganja, renoviranje objekata, uvođenje novih proizvoda, ulaganje u opremu i strojeve te edukaciju zaposlenika’. Također, izrađen je idejni projekt restorana FESB u samom prizemlju fakulteta.

– Na Sveučilišnom odjelu stručnih studija izrađena je projektna dokumentacija za izmjenu i proširenje postojeće kantine u Kopilici. Za studente su se u Restoranu Kampus organizirale prigodne svečane večere, u skladu s važećim mjerama, priopćeno je sa Sveučilišta u Splitu nakon nedavno održane sjednice Senata.