Pretraga

[FOTO] Još jedan moderan studentski dom uskoro otvara svoja vrata: SC objavio kako će izgledati sobe

A- A+

Veleučilište u Šibeniku nedavno je sklopilo ugovor za nabavu i instalaciju opreme u studentskom domu Palacin, u koji bi studenti konačno uskoro trebali useliti. Jučer je sastavljena i pokazna soba iz čega je vidljivo i kako bi trebao izgledati prostor u kojemu će boraviti studenti.

Studenti Veleučilišta u Šibeniku uskoro bi trebali dobiti prvi studentski dom, a kako će izgledati sobe u Paladinu vidljivo je iz one pokazne koja je jučer postavljena.

– Radovi na opremanju studentskog doma ne miruju ni u adventskom razdoblju pa je tako jučer sastavljena pokazna studentska soba. Pregled prostora, materijala te sam raspored namještaja i opreme pregledali su svi članovi projektnog tima i predstavnici tvrtke 3E projekti d.o.o. Zagreb koji su zajedno s gospodarskim subjektom Vila projekt d.o.o. izradili izvedbeni projekt unutrašnjeg uređenja studentskog doma Palacin, priopćeno je iz Studentskog centra Šibenik.

Izdvojeni članak

Kraj radova na novom domu najavljuje se mjesecima: Studenti još uvijek nisu uselili

Podsjetimo, nakon provedenog postupka javne nabave, početkom prosinca sklopljeni su ugovori između Veleučilišta u Šibeniku i odabranih ponuditelja za nabavu i instalaciju opreme u domu, a rok isporuke usluge je 180 dana. No, iz SC-a Šibenik studentima su poručili da se useljenje očekuje se prije maksimalnog isteka roka od 180 dana i da će svi ‘sudionici uložiti iznimne napore kako bi u tome uspjeli’.

Napomenimo kako je je kraj radova na ovom domu bio najavljen još za ožujak ove godine, no to se nije dogodilo pa su s Veleučilišta u Šibeniku ponovno u svibnju obavijestili javnost i studente da su još uvijek u tijeku instalaterski i građevinsko-obrtnički radovi te da je završetak radova predviđen za jesen ove godine. No, studenti ondje još uvijek nisu uselili, a u međuvremenu oni koji su ostvarili pravo na sobu na natječaju dobivaju 200 kuna od Ministarstva obrazovanja, kako bi si pokrili dio troškova privatnog smještaja.